Rola towaroznawstwa w zarządzaniu jakością w warunkach gospodarki opartej na wiedzy
Szanowni Państwo,
w imieniu Komitetu Naukowego i Organizacyjnego pragniemy zaprosić Państwa do udziału w XII Międzynarodowej Konferencji z cyklu Rola towaroznawstwa w zarządzaniu jakością w warunkach gospodarki opartej na wiedzy
Konferencja odbędzie się w dniach 4-6 czerwca 2025 roku na Wydziale Zarządzania i Nauk o Jakości Uniwersytetu Morskiego w Gdyni.
Tematyka tej interdyscyplinarnej konferencji będzie obejmowała:
- Innowacyjne materiały, produkty i technologie
- Jakość a zarządzanie produktem i marką
- Postawy, preferencje i zachowania konsumentów na rynku
- Bezpieczeństwo i kształtowanie jakości żywności
- Zrównoważony produkt, zrównoważona produkcja, zrównoważona konsumpcja
- Gospodarka o obiegu zamkniętym
- Znormalizowane i zintegrowane systemy zarządzania w praktyce
- Metody i techniki zarządzania jakością
Obszary tematyczne mieszczą się w dyscyplinach: zarządzanie i nauki o jakości oraz technologia żywności i żywienia.
Przewidujemy wydanie monografii „The role of commodity science in quality management in a knowledge-based economy” (20 pkt. za rozdział) oraz opublikowanie najlepszych manuskryptów w Zeszytach Naukowych Uniwersytetu Morskiego w Gdyni (40 pkt.) oraz w czasopiśmie ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość (20 pkt.). Manuskrypty do Zeszytów Naukowych i czasopisma zostaną wybrane przez Komitet Naukowy na podstawie recenzji. Manuskrypty należy przygotować w języku angielskim.
Konferencja pozwoli na wymianę doświadczeń naukowych i tym samym da jej uczestnikom szerokie możliwości rozwoju naukowego, poprzez liczne kontakty z przedstawicielami innych ośrodków badawczych oraz wzajemną inspirację uczestników. Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wydarzeniu.
Link do strony: https://jakosc.wznj.umg.edu.pl/
Z wyrazami szacunku,
dr inż. Agnieszka Palka
Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego
Przeczytaj także
-
01.04.2025
Nowe wytyczne UE: Obowiązkowe stosowanie pełnogenomowego sekwencjonowania w walce z ogniskami chorób pokarmowych
Komisja Europejska, we współpracy z Europejskim Urzędem ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA), opublikowała dokument zawierający odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące stosowania pełnogenomowego sekwencjonowania (WGS) w dochodzeniach związanych z ogniskami chorób przenoszonych drogą pokarmową.
-
01.04.2025
Podsumowanie i analiza danych z RASFF za rok 2024 – raport FOODFAKTY już dostępny!
Jak kształtowały się notyfikacje w systemie RASFF w 2024 roku? Raport FoodFakty Risk podsumowujący powiadomienia o produktach niebezpiecznych zgłoszonych do RASFF w 2024 jest już dostępny.
-
27.03.2025
Jak wypadł polski system kontroli produktów rybołówstwa podczas audytu DG Sante?
Służby DG Sante przeprowadziły w Polsce audyt mający na celu ocenę systemu kontroli produktów rybołówstwa w naszym kraju. Jak zauważono, system monitorowania bezpieczeństwa produktów rybnych w Polsce jest solidny, jednak pewne problemy związane ze szkoleniami i pobieraniem próbek na obecność Listerii osłabiają jego skuteczność.