Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Ruszyła rekrutacja na programy wsparcia dla startupów EIT Food!

Kategoria: Biznes

Masz innowacyjny pomysł, który chcesz przekształcić w biznes? Może szukasz współzałożyciela dla swojego startupu, albo masz już prototyp i chciałbyś uzyskać wsparcie w testach i zdobyć granty czy dofinansowanie? EIT Food rozpoczęło właśnie rekrutację innowatorów i startupów z sektora rolno-spożywczego do swoich programów wsparcia: JUMPSTARTER, TeamUp i Test Farms.

Zmiany klimatu i ich wpływ na środowisko stanowią wyzwanie dla nas wszystkich – od producentów i rolników, przez dystrybutorów, gastronomię aż po konsumentów. Potrzebujemy innowacyjnych rozwiązań, które będą satysfakcjonowały i zaspokajały nasze potrzeby żywieniowe, a jednocześnie będą neutralne dla środowiska. Wielu przedsiębiorców i naukowców już próbuje sprostać tym wyzwaniom, rozwijając nowatorskie pomysły, pozwalające wytwarzać i dystrybuować żywność lepiej, taniej i bezpieczniej. Pomysł to jednak nie wszystko i aby przerodził się on w zrównoważony i rentowny biznes potrzeba kontaktów i fachowej wiedzy oraz finansowania. EIT Food oferuje kompleksowe wsparcie dla innowatorów i startupów na różnych etapach rozwoju w postaci programów zawierających serię szkoleń, mentoring, porady ekspertów, testowanie rozwiązań z liderami sektora oraz wsparcie finansowe pozwalające na rozwój biznesu i wejście na nowe rynki. W marcu ruszyły rekrutacje do kilku z nich!

Można już aplikować do Test Farms, TeamUp oraz JUMPSTARTER.

Test Farms - Dla innowacyjnych startupów agritech z prototypem / MVP

APLIKUJ TUTAJ - aplikacja do 30 kwietnia

Celem programu jest przetestowanie w gospodarstwie/na polu rolnika innowacyjnych rozwiązań dla rolnictwa zaproponowanych przez startupy oraz sprawdzenie zapotrzebowania ze strony docelowych użytkowników i zaproponowanie ewentualnych usprawnień. EIT Food wspiera proces poprzez znalezienie odpowiedniego gospodarstwa i zainteresowanego rolnika, zaangażowanie doświadczonych doradców i ekspertów rolniczych w trakcie testów oraz przekazując grant w wysokości 3 tys. euro na potrzeby testu. 

 

 

TeamUp - Łączy naukowców z przedsiębiorcami.

Dla naukowców zajmujących się technologią rolno-spożywczą, którzy chcą znaleźć partnerów biznesowych

Dla przedsiębiorców poszukujących innowacyjnych pomysłów technologicznych w branży rolno-spożywczej

APLIKUJ TUTAJ - aplikacja do 18 kwietnia

TeamUp! Podstawą każdego udanego przedsiębiorstwa jest dobrze dobrany zespół profesjonalistów, którzy uzupełniają się doświadczeniem i umiejętnościami. EIT Food łączy zdolnych naukowców z innowacyjnymi pomysłami, które mogą znaleźć zastosowanie w sektorze rolno-spożywczym z doświadczonymi przedsiębiorcami, którzy znają realia rynku i wiedzą, jak skomercjalizować obiecującą technologię. Naukowcy i przedsiębiorcy dobierają się w zespoły, otrzymują serię szkoleń, dostęp do mentorów i ekspertów z przemysłu oraz 3-miesięczne stypendium, aby przetestować pracę razem, zbieżność wzajemnych oczekiwań i komplementarność kompetencji. Najlepsze zespoły, które zdecydują się kontynuować współpracę mają szansę na dofinansowanie przedsięwzięcia w wys. od 60 do 300 tys. euro.

 

 

EIT JUMPSTARTER - Wspiera innowatorów chcących przekuć pomysł we własną firmę

Dla innowatorów, studentów, doktorantów i całych zespołów badawczych chcących wdrożyć swój innowacyjny pomysł związany z żywnością, ochroną zdrowia, energią, surowcami, produkcją przemysłową, transportem i mobilnością oraz założyć lub rozwinąć własny startup.

APLIKUJ TUTAJ – aplikacja do 16 kwietnia

Międzynarodowe warsztaty oferujące podstawy wiedzy biznesowej, jak rozwinąć swój pomysł i zmienić go w interesujący dla przyszłych klientów produkt lub usługę to baza tego programu. Kluczowa korzyść to praca z zespołami pracującymi nad innowacjami z innych dziedzin od ochrony zdrowia po energetykę i ochronę klimatu, umożliwiająca wzajemne merytoryczne wsparcie i wymianę wiedzy. Kontakt z zespołami z innych krajów daje wiedzę o zagranicznych programach wsparcia innowacji i możliwościach zdobycia klientów poza Polską. Po intensywnym szkoleniu połowa drużyn zostanie zakwalifikowana do wzięcia udziału w lokalnych treningach, by wypracować model biznesowy, otrzymując przy tym spersonalizowany mentoring i finansowe wsparcie do 2 tys. euro. Najlepsze zespoły jesienią będą rywalizować w wielkich międzynarodowych finałach o główne nagrody do 10 tys. euro. 

Adriana Balazy, RIS Business Development Manager w EIT Food: W portfolio startupów wspieranych przez EIT Food, mamy już kilkaset innowacyjnych firm, które mają szansę lub już zmieniają rynek rolno-spożywczy na lepsze. Pracując na co dzień z tymi przedsiębiorcami, zauważam, że największą wartość jaką widzą w EIT Food to właśnie możliwość przetestowania I zweryfikowania swoich rozwiązań z najważniejszymi graczami w sektorze oraz skalowanie ich na rynek Europejski.

EIT Food oprócz programów wsparcia takich jaki Test Farms, TeamUp i JUMPSTARTER oferuje programy dla startupów na różnym stadium rozwoju takie jak Empowering Women in Agrifood, inkubator Seedbed, akcelerator FAN czy Rising Food Stars, a także dostęp do liderów branży - ponad 70 wiodących europejskich firm rolno-spożywczych, uniwersytetów i organizacji badawczych m.in. Nestle, Pepsico, Danone, Maspex, John Deere, Givaudan, Doehler, Cambridge University, Fraunhofer Insitute, PAN, Uniwersytet Warszawski, czy Federacja Banków Żywności.

Więcej informacji: www.eitfood.eu

 

EIT Food – kompleksowe wsparcie innowacyjnych pomysłów w sektorze agrifood

EIT Food to największa europejska inicjatywa w zakresie innowacji w żywności, mająca na celu budowanie zrównoważonego sektora rolno-spożywczego odpowiadającego na wyzwania przyszłości.  EIT Food realizuje ten cel m.in. poprzez wsparcie innowacyjnych przedsiębiorców i start-upów oferując szkolenia, mentoring, porad ekspertów, testowanie rozwiązań z liderami sektora czy wsparcie finansowe pozwalające na rozwój biznesu I wejście na nowe rynki.

Inicjatywa zbudowana jest jako konsorcjum kluczowych biznesowych uczestników rynku spożywczego, start-upów, ośrodków badawczych i uniwersytetów z całej Europy. Jest jedną z ośmiu Wspólnot Wiedzy i Innowacji wspieranych przez Europejski Instytut Innowacji i Technologii (EIT), niezależnego organu UE stworzonego w 2008 roku w celu wspierania innowacji i przedsiębiorczości w Europie.

Wybierz temat: Procesy i Technologie

Autor: EIT Food

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.