Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Sesja EKG/ONZ na temat norm jakościowych dla mięsa

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

12 października rozpoczęła się 28. sesja Sekcji Branżowej do spraw Standaryzacji Mięsa funkcjonującej w ramach Grupy Roboczej do spraw Norm Jakościowych dla Produktów Rolnych Europejskiej Komisji Gospodarczej ONZ (EKG/ONZ).

Tegoroczne posiedzenie, z powodu panującej pandemii wywołanej Covid-19, odbywa się w formie online. Zdalna formuła spotkania umożliwia Sekcji nie tylko kontynuację prac nad dokumentami, ale również udział w dyskusji większej liczby delegatów. W sesji bierze udział ponad 30 delegatów z  całego świata, również przedstawiciele Polski, reprezentujący Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP oraz Główny Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. 

Przedmiotem dyskusji pierwszego dnia obrad były kwestie związane ze standaryzacją jakości kulinarnej mięsa oraz przeglądem proponowanych zmian do normy EKG/ONZ na mięso wieprzowe. Dodatkowo, Pan Jacob Betros reprezentujący Meat and Lifestock Australia (niezależny organ publiczny współpracujący z australijską administracją rządową) zaprezentował australijskie podejście do osiągnięcia celu zrównoważonej hodowli zwierząt.

Uczestnicy Sesji będą mieli okazję między innymi przedyskutować możliwości dostosowania opisów elementów mięsa ujętych w normach EKG/ONZ do kodów HS (Harmonized System – ang. Harmonized Commodity Description and Coding System – Zharmonizowany System Oznaczania i Kodowania Towarów), jak również zastanowić się nad międzynarodowymi wytycznymi dla zrównoważonego rozwoju w sektorze mięsnym.

 

Źródło: IJHARS

Wybierz temat: Inspekcje Państwowe Przemysł mięsny

Autor: IJHARS

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.