Bezpieczeństwo żywności i żywienia - komentarz
Centrum Prawa Żywnościowego
Poniższy artykuł jest dostępny w Strefie Managera
>>Przeczytaj Abstrakt <<
Biodegradacja - mówiąc najogólniej - polega na naturalnym rozkładzie złożonych związków organicznych na proste nieorganiczne. Biodegradacja może przebiegać w warunkach tlenowych lub beztlenowych. Może być ona przeprowadzana pod wpływem organizmów żywych (takich jak np. bakterie czy grzyby) oraz czynników fizykochemicznych (np. tlenu, temperatury, promieniowania UV).
Dostępne w abonamencie Strefy Managera
Polecane produkty
Centrum Prawa Żywnościowego
Centrum Prawa Żywnościowego
Centrum Prawa Żywnościowego
Strefa Managera to unikalne narzędzia przyczyniające się do zwiększania wiedzy managerów i efektywności ich decyzji. Specjaliści FoodFakty samodzielnie i we wpółpracy z ekspertami Partnerów projektu sukcesywnie rozwijają ofertę strefy.
To comiesięczna analiza wszystkich przypadków produktów niebezpiecznych zgłoszonych do systemu RASFF, przegląd analiz ryzyka EFSA, zestawienie nowych limitów prawnych pozostałości w żywności EU-LEX, podsumowanie nowych przypadków zafałszowań, najciekawsze case study.
Miesięczne raporty FoodFakty LEX SCAN dostępne w formie inteligentnych plików Excel - zmiany krajowych i unijnych aktów prawnych.