Bezpieczeństwo żywności i żywienia - komentarz
Centrum Prawa Żywnościowego
Poniższy artykuł jest dostępny w Strefie Managera
>>Przeczytaj Abstrakt <<
Biodegradacja - mówiąc najogólniej - polega na naturalnym rozkładzie złożonych związków organicznych na proste nieorganiczne. Biodegradacja może przebiegać w warunkach tlenowych lub beztlenowych. Może być ona przeprowadzana pod wpływem organizmów żywych (takich jak np. bakterie czy grzyby) oraz czynników fizykochemicznych (np. tlenu, temperatury, promieniowania UV).
Pełna treść w abonamencie Strefy Managera
Polecane produkty
Centrum Prawa Żywnościowego
Centrum Prawa Żywnościowego
Centrum Prawa Żywnościowego
Strefa Managera to unikalne narzędzia wiedzy przyczyniające się do zwiększania efektywności decyzji managerskich, ale również służące do zaangażowania pracowników poprzez rónorodne formy informacji. Specjaliści FoodFakty samodzielnie i we wpółpracy z ekspertami Partnerów projektu sukcesywnie rozwijają ofertę strefy.
To comiesięczna analiza wszystkich przypadków produktów niebezpiecznych zgłoszonych do systemu RASFF, przegląd analiz ryzyka EFSA, zestawienie nowych limitów prawnych pozostałości w żywności EU-LEX, podsumowanie nowych przypadków zafałszowań, najciekawsze case study.
Miesięczne raporty FoodFakty LEX SCAN dostępne w formie inteligentnych plików Excel - zmiany krajowych i unijnych aktów prawnych.