Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

The Power of Food Safety – relacja z konferencji Działu Bezpieczeństwa Żywności 3M

Kategoria: Biznes

W dniach 21-22 listopada w 3M Wrocław odbyła się już trzecia edycja konferencji „The Power of Food Safety” organizowanej przez Dział Bezpieczeństwa Żywności 3M.

W konferencji uczestniczyli przedstawiciele czołowych firm z branży spożywczej w Polsce, a także przedstawiciele świata nauki. Była to niezwykła okazja do poszerzenia wiedzy z zakresu bezpieczeństwa żywności, a także do wymiany doświadczeń między nauką, a biznesem.

Podczas dwóch intensywnych dni, uczestnicy mieli okazję wysłuchać prelekcji przygotowanych przez najlepszych specjalistów zajmujących się na co dzień wyzwaniami związanymi z bezpieczeństwem naszej żywności zarówno w aspekcie naukowym jak i nadzorującym.  

Zagadnienia merytoryczne

Wykłady dotyczyły m.in. organizacji laboratorium mikrobiologicznego, w aspektach wymagań i wskazówek praktycznych, czy genetycznie modyfikowanych organizmów. Dyskusje dotyczyły także efektywnego zarządzania alergenami, czy skutecznego pobierania wymazów środowiskowych. Mogliśmy się także dowiedzieć czy należy walczyć z bakteriami fermentacji mlekowej, lub jakie zagrożenia niesie ze sobą Listeria spp.

Co więcej, oprócz wykładów, specjaliści z Działu Bezpieczeństwa Żywności 3M przeprowadzili warsztaty produktowe, na których można było dowiedzieć się jak działają i jak można w praktyce wykorzystać rozwiązania firmy 3M dla przemysłu spożywczego.

Wymiana doświadczeń

Na uczestników czekała także niespodzianka jaką było wspólne przygotowanie kolacji. Doświadczenie to pozwoliło lepiej poznać pozostałych uczestników konferencji, dzięki czemu w mniej formalnej atmosferze mogliśmy dyskutować o własnych doświadczeniach związanych z bezpieczeństwem i jakością żywności.

Centrum Innowacji

Uczestnicy konferencji zostali również oprowadzeni po nowoczesnym Centrum Innowacji 3M. Obiekt zajmuję powierzchnię 600 m2 i został zaprojektowany tak, aby jak najlepiej oddać innowacyjną kulturę firmy 3M. Rolę przewodników po świecie nowoczesnych technologii 3M pełnią tu interaktywne ekspozycje i praktyczne demonstracje. Centrum Innowacji 3M to także miejsce wymiany doświadczeń, które inspiruje i pobudza kreatywność.

„Cieszy nas fakt, że wraz z kolejnymi edycjami konferencji The Power of Food Safety rośnie zainteresowanie naszym wydarzeniem wśród specjalistów z branży przemysłu spożywczego. Dostaliśmy moc pozytywnych komentarzy dotyczących zarówno sfery organizacyjnej jak i merytorycznej wartości spotkania. Taki odzew jest nie lada motywacją do organizowania kolejnych edycji” mówi dr Izabela Michalczyk, Lider ds. Kluczowych Klientów, Dział Bezpieczeństwa Żywności 3M.

Autor: FoodFakty

Przeczytaj także

Organizatorem konferencji była firma:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.