Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Wsparcie na rozbudowę potencjału badawczego z KPO

Kategoria: Biznes

Instytuty badawcze nadzorowane przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi mogą uzyskać dofinansowanie na budowę lub modernizację zaplecza analityczno-laboratoryjnego oraz infrastruktury badawczej w sektorze hodowli roślin.

Wsparcie będzie dotyczyło inwestycji w ramach KPO: A2.4.1 Inwestycje w rozbudowę potencjału badawczego w zakresie wsparcia inwestycji rozbudowy publicznego zaplecza analityczno-laboratoryjnego w sektorze hodowli roślin skierowanego do instytutów nadzorowanych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Termin i sposób składania wniosków

Nabór będzie prowadzony elektronicznie w systemie CST2021 i będzie trwał 30 dni kalendarzowych.

Przedsięwzięcia objęte wsparciem

Będzie można uzyskać wsparcie na budowę lub modernizację zaplecza analityczno-laboratoryjnego oraz infrastruktury badawczej w sektorze hodowli roślin.

Beneficjenci

Wsparcie może być udzielone wyłącznie instytutom badawczym nadzorowanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Pula środków

Kwota przeznaczona na wsparcie części inwestycji A 2.4.1 Inwestycja rozbudowy publicznego zaplecza analityczno-laboratoryjnego w sektorze hodowli roślin wynosi 102,88 mln zł.

Materiały

Do pobrania
Regulamin​_naboru.pdf 0.32MB
Do pobrania
Załącznik​_do​_regulaminu​_Katalog​_Kosztów​_Kwalifikowalnych.pdf 0.06MB
Do pobrania
Wzór​_umowy.pdf 0.17MB
Do pobrania
Wzór​_deklaracji​_wekslowej.pdf 0.11MB
Do pobrania
Harmonogram​_płatności.pdf 0.08MB
Do pobrania
Harmonogram​_rzeczowo-finansowy.pdf 0.09MB

Źródło: MRiRW

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności

Autor: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

  • 30.05.2023

    Oznakowanie jaj - co warto wiedzieć przed ich zakupem

    Według Światowej Organizacji Zdrowia jaja uważane są za wzorzec żywieniowy. Decyduje o tym ich wartościowy i unikalny skład, zawartość cennych składników takich jak lecytyny, przeciwutleniacze, witaminy i składniki mineralne oraz obecność aminokwasów egzogennych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Według danych GUS przeciętne miesięczne spożycie jaj w 2019 roku wynosiło 10,99 sztuk na 1 osobę. Czym kierować się przy ich zakupie? Zapraszamy do lektury miniprzewodnika po znakowaniu jaj.

    Czytaj więcej
  • 30.05.2023

    Ogólne zasady dobrej praktyki pobierania próbek

    Etap pobierania próbek ma kluczowe znaczenie dla analizy mykotoksyn niezależnie od metody wybranej do ich badania. Mykotoksyny są naturalnie niejednorodne w swoim rozmieszczeniu, dlatego w skądinąd „czystej” partii zboża mogą znajdować się gorące punkty o wysokim poziomie mykotoksyn, które łatwo przeoczyć przy nieprawidłowym poborze próbki.

    Czytaj więcej
  • 19.05.2023

    Porozumienie MRiRW i GIJHARS dot. modernizacji infrastruktury analityczno-laboratoryjnej

    Przedsięwzięcie polegać będzie na modernizacji infrastruktury analityczno-laboratoryjnej Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Pozyskane z KPO środki umożliwią zakup nowego wyposażenia badawczo - pomiarowego oraz niezbędną modernizację budowlaną pomieszczeń laboratoryjnych. 

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.