Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Zafałszowane mięso wieprzowe

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

25 czerwca ambasada Chin zwróciła się do Kanady o zawieszenie eksportu mięsa wieprzowego. Ambasada w oświadczeniu dla kanadyjskiej prasy przekazała, że powodem jest wykrycie przez chińskich inspektorów celnych pozostałości raktopaminy z dodatku paszowego. Stosowanie raktopaminy jest dozwolone w Kanadzie, ale zabronione w Chinach.

Podrobione weterynaryjne świadectwa zdrowia

Dalsze dochodzenie ujawniło, że oficjalne weterynaryjne świadectwa zdrowia dołączone do partii wieprzowiny eksportowanej do Chin były podrobione, a liczba tych fałszywych certyfikatów wynosiła do 188. Certyfikaty zostały wysłane do chińskich organów regulacyjnych za pośrednictwem oficjalnego kanadyjskiego kanału powiadamiania, co według władz chińskich uwidacznia luki w kanadyjskim systemie nadzoru eksportu mięsa. Strona kanadyjska uważa, że incydent jest przestępstwem kryminalnym, a kanadyjska Agencja Kontroli Żywności zidentyfikowała problem i poinformowała właściwe organy ścigania.

Alert Zafałszowań FoodFakty - Probase360

Ten oraz ponad 850 innych przypadków znajdziesz w bazie Alert Zafałszowań FoodFakty - ProBase360, pozwalającej na śledzenie zafałszowań na bieżąco, skrócenie czasu potrzebnego na analizę ryzyka, generowanie fiszek PDF produktów zafałszowanych (przykładowa fiszka dostępna >> tutaj<<). W ciągu ostatniego tygodnia opublikowaliśmy w bazie 28 nowe przypadki fałszowania żywności.

Źródło: Link

Wybierz temat: Food Fraud

Autor: FoodFakty

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.