Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Zaproszenie na wideokonferencję „Rola informacji rynkowej dla prawidłowego funkcjonowania rynków rolno-spożywczych”

Kategoria: Biznes

W najbliższą środę zapraszamy do udziału w wideokonferencji „Rola informacji rynkowej dla prawidłowego funkcjonowania rynków rolno-spożywczych”.

Kiedy i jak można wziąć udział?

31 marca br., godz. 10:00, online z wykorzystaniem aplikacji Microsoft Teams. Aby wziąć udział w konferencji należy w dniu wydarzenia kliknąć link: Link_do_Konferencji_MRiRW_31_03_2021

Dla kogo?

Konferencja jest skierowana do wszystkich uczestników rynku rolno-spożywczego, dla których informacja rynkowa stanowi istotny element prowadzonej działalności. Ma ona również na celu zwrócenie uwagi na aspekt wzmocnienia tzw. „przejrzystości rynku” i zmniejszenie asymetrii informacyjnej w całym łańcuchu dostaw żywności.

Tematyka konferencji

Podczas konferencji zaprezentowane zostaną informacje na temat znaczenia informacji rynkowej dla branży rolno-spożywczej, zwiększania przejrzystości rynku a także  dostępnych źródeł informacji, w tym informacji na temat funkcjonowania Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej w MRiRW. Przedstawiona będzie również informacja na temat prowadzonych przez IERiGŻ-PIB analiz rynkowych jak również wykorzystania dostępnych informacji rynkowych przez przedsiębiorców oraz przez rolników.

Organizatorzy

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, przy współudziale: Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – PIB, Krajowej Rady Izb Rolniczych oraz Związku Polskie Mięso.

 

PROGRAM KONFERENCJI

10.00 – 10:10 Rozpoczęcie spotkania i powitanie zaproszonych gości.

Grzegorz Puda, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi

10:10 – 10:25 „Rola informacji rynkowej dla stabilizacji rynków rolnych”.

           Waldemar Guba, Departament Przetwórstwa i Rynków Rolnych w MRiRW.

10:25 – 10:40 „Unijne źródła informacji rynkowej, ze szczególnym uwzględnieniem danych
                        udostępnianych przez Komisję Europejską”.

           Maciej Fedak, Departament Przetwórstwa i Rynków Rolnych w MRiRW.

10:40 – 10:55 „Zintegrowany System Rolniczej Informacji Rynkowej – informacja o systemie
                        i nadchodzących zmianach”.

           Adam Pachnicki, Departament Przetwórstwa i Rynków Rolnych w MRiRW.

10:55 – 11:15 „Działania Instytutu w zakresie analizy rynków rolnych, w tym cen i kosztów
                        produkcji”.

           Prof. dr hab. Marian Podstawka, Dyrektor Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - PIB.

11:15 – 11:30 „Informacja rynkowa w procesie podejmowania decyzji na etapie przetwórstwa”.

          Witold Choiński  - Prezes Zarządu Związku Polskie Mięso.

11:30 – 11:45 „W jaki sposób i w jakim zakresie rolnicy wykorzystują informacje rynkowe?”  

                       Wiktor Szmulewicz, Prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych.

11:45 – 12:00 Podsumowanie i zakończenie spotkania.

 

 

Źródło: MRiRW

 
Autor:Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Kongresy i Targi

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.