Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

Zmiany cen reprezentatywnych dla mięsa drobiowego

Kategoria: Prawo Żywnościowe

Komisja Europejska przyjęła rozporządzenie wykonawcze 2018/1299 z dnia 26 września 2018 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 1484/95 w odniesieniu do ustalania cen reprezentatywnych w sektorach mięsa drobiowego i jaj oraz w odniesieniu do albumin jaj (Dz. U. UE seria L z dnia 28 września 2018 r., 244/4).

Zgodnie z rozporządzeniem

Ustala się ceny reprezentatywne dla następujących produktów w sektorach mięsa drobiowego i jaj oraz w odniesieniu do albumin jaj:

  • kurczaki oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako »kurczaki 70 %« lub inaczej prezentowane, mrożone,
  • kurczaki oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako »kurczaki 65 %« lub inaczej prezentowane, mrożone,
  • kawałki z ptactwa z gatunku Gallus domesticus bez kości, mrożone,
  • piersi z kurczaka, mrożone,
  • nogi z kurczaka, mrożone,
  • kawałki z indyków bez kości, mrożone,
  • przetwory z ptactwa z gatunku Gallus domesticus niepoddane obróbce cieplnej.

Obowiązywanie

Rozporządzenie weszło w życie 28 września 2018 r. i od tej daty ma zastosowanie.

www.food-law.pl 

Autor: Centrum Prawa Żywnościowego

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn