Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Analiza trendów ryzyka zafałszowania produktów żywnościowych Probase360 Analizy Food Fraud - kwiecień 2020

Analiza trendów ryzyka zafałszowania produktów żywnościowych Probase360 Analizy Food Fraud - kwiecień 2020

Projekt Probase360 to przede wszystkim systematyczny monitoring rynku, śledzimy wszelkie informacje o produktach zafałszowanych i niebezpiecznych, pojawiających się na całym świecie od stycznia 2018. Śledzimy codziennie ponad 100 źródeł, głównie portale urzędowe, media fachowe, raporty, social media. Wszystkie przypadki analizujemy i katalogujemy w bazie danych, a następnie udostępniamy on-line naszym klientom. W bazie znajduje się już informacja o blisko 2000 produktów zafałszowanych.

Jeśli w bazie nie ma jakichś produktów, to znaczy, że można na cele analizy ryzyka przyjąć , że nie ma podstaw żeby twierdzić, że są one fałszowane, a to również jest wystarczająca do analizy informacja.

W samym  kwietniu 2020 zgłoszono 56 nowych przypadków zafałszowań żywności. ( Ilości zgłoszeń były mniejsze z uwagi na koncentację świata na Covid 19) 

Naszą podstawą formą udostępnianie informacji jest baza on-line Probase360 z pełną funkcjonalnością modułu analitycznego. Postanowiliśmy jednak dodatkowo przygotowywać syntetyczne raporty miesięczne, które również stanowią podstawę do rzetelnej analizy ryzyka zafałszowań.

Co zawiera Raport

-Definicje pojęć związanych z fałszowaniem produktów, nomenklaturę i systematykę

-Analizy pod kątem kraju pochodzenia i krajów zgłaszających

-Analizy trendów – Rodzaj zafałszowania; Czynnik fałszujący; Element zafałszowany

-Listy nowych rodzajów zafałszowań w danym miesiącu

-Trendy dla poszczególnych grup produktowych

-Szczegółowa lista wszystkich zgłoszeń danego miesiąca 

-Linki do źródeł

-Case study


Przypominamy, niezbędnymi elementami szacowania ryzyka zafałszowania żywności są:

-Śledzenie nowych rodzajów zafałszowań w tym ich metod z uwzględnieniem surowców, składników, technologii

-Śledzenie trendów, zwiększającej lub zmniejszającej się intensywności konkretnych zafałszowań

-Weryfikacja ryzyka źródeł pochodzenia (rynków z których pochodzą produkty i surowce)

Probase360 zapewnia wszystkie wymienione wyżej elementy zarządzania ryzykiem zafałszowań. Raporty miesięczne są dostępne w ramach abonamentu do bazy.

Zapraszamy do zapozania się z formatem opracowania pobierająć darmowy raport Probase360 Analizy Food Fraud - styczeń 2020

Raport jest w formie pliku PDF.

Materiał udostępniony przez: Probase360

Materiał opublikowany dnia: 19.05.2020

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.