Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

AOCS rozszerza dostęp do narzędzi do weryfikacji autentyczności żywności

Kategoria: Biznes

AOCS oficjalnie przyjął dwie ustalone metody analityczne od Japońskiego Stowarzyszenia Chemików Olejów (JOCS), a także Zalecane Praktyki tworzenia oficjalnych wspólnych metod JOCS / AOCS. To ostatecznie rozszerza dostęp do cennych narzędzi do weryfikacji autentyczności żywności i wykrywania zanieczyszczeń

Użytkownicy metod AOCS uzyskają dostęp do dwóch dobrze sprawdzonych metod JOCS, które mogą:

  1. Określić kwas tłuszczowy zajmujący 2 pozycję w triglicerydach.
  2. Oznaczyć ilościowo estry monochloropropanodiolu (MCPD) i estry glicydolu w olejach jadalnych.

AOCS przyjęła również Zalecaną Praktykę do oznaczania ilościowego estrów MCPD i estrów glicydolowych w olejach rybnych - wspólne badanie, w ramach którego zostanie przeprowadzone opracowanie oficjalnej wspólnej metody JOCS / AOCS.

Oficjalna metoda AOCS Ch 3a-19

Wspólna oficjalna metoda JOCS / AOCS Ch 3a-19. Zatwierdzona 2019

Oznaczanie składu kwasów tłuszczowych na 2 pozycji  metodą transestryfikacji olejów i tłuszczów przy użyciu lipazy Candida antarctica

Metoda AOCS Cd 29d-19

Wspólna oficjalna metoda JOCS / AOCS Cd 29d-19. Zatwierdzona 2019

2- / 3-MCPD Estry kwasów tłuszczowych i glicydylowych estrów kwasów tłuszczowych w olejach jadalnych i tłuszczach metodą hydrolizy enzymatycznej

Źródło: AOCS

 

Probase 360 - baza zafałszowań żywnośći:

Wybierz temat: Food Fraud

Autor: FoodFakty

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.