Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

„Badanie towarów spożywczych” – najnowsza publikacja PWN z zakresu jakości żywności

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności , Biznes

Praktyczne kompendium wiedzy

Wydawnictwo Naukowe PWN przedstawia przewodnik po najważniejszych badaniach z zakresu jakości i wartości odżywczej wybranych towarów spożywczych. Profesor Akademii Górniczo Hutniczej w Krakowie (AGH) Wiktor Kubiński z zespołem naukowców opracowali praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.

Książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich produktów jak np.:

- mięso, podroby i przetwory

- drób, jaja i przetwory

- tłuszcze roślinne i zwierzęce

- warzywa i owoce

- przetwory zbożowe

Dla studentów i specjalistów

Publikacja skierowana jest m.in. do studentów wydziałów towaroznawstwa uczelni ekonomicznych, uczelni rolniczych i przyrodniczych oraz różnych uczelni technicznych, np. wydziałów zarządzania i inżynierii produkcji.  Książką powinni być również zainteresowani pracownicy działów kontroli jakości firm z szeroko pojętej branży spożywczej, technolodzy w przedsiębiorstwach oraz specjaliści z zakresu produkcji i bezpieczeństwa żywności.

„Zapewnienie jakości i trwałości wyrobów”

„Proces badania żywności jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w produkcji artykułów spożywczych. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy żywności są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów spożywczych w pełni bezpiecznych i nie zagrażających zdrowiu i życiu konsumentów. Wykonywanie wszechstronnych badań artykułów spożywczych pozwala na zapewnienie odpowiedniej jakości i trwałości wyrobów. Przedstawiona do recenzji praca stanowi pewnego rodzaju przewodnik po ujętych normami metodach badania wybranych towarów spożywczych” – tak opisują książkę dr hab. inż. Marek Ryczek oraz dr inż. Sławomir Klatka z Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.

Książka jest już dostępna w księgaranich zarówno w tradycyjnym formacie papierowym, jak i w wersjach EPUB/MOBI oraz IBUK.

(link)

O autorach:

dr hab. inż. Wiktor Kubiński - profesor Akademii Górniczo Hutniczej w Krakowie, Wydział Zarządzania. Wykładowca akademicki z 40-letnim stażem, autor ok. 200 artykułów naukowych oraz książek, a także 8 patentów (3 wdrożonych w przemyśle).

dr inż. Mariusz Niekurzak - adiunkt w Katedrze Badań Operacyjnych na Wydziale Zarządzania Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Wykładowca akademicki, współautor 2 książek z zakresu wiedzy o towarach przemysłowych i ponad 40 artykułów naukowych i rozdziałów w książkach z obszaru nauk technicznych i ekonomicznych.

dr inż. Ewa Kubińska-Jabcoń - adiunkt w Katedrze Badań Operacyjnych na Wydziale Zarządzania Akademii Górniczo- Hutniczej w Krakowie. Wykładowca akademicki, ekspert w dziedzinie analizy ryzyka w różnych gałęziach gospodarki, autorka około 64 artykułów oraz dwóch książek.

Wybierz temat: Badania żywności Nowości rynkowe

Autor: PWN

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.