Branża sokownicza – perspektywy i rozwój - XXVI Międzynarodowe Sympozjum Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) zaprasza na XXVI Międzynarodowe Sympozjum Stowarzyszenia KUPS pt. „Branża sokownicza - perspektywy i rozwój”, które odbędzie się w dniach 26-28 maja 2025 roku w Żninie, Polska.
Głównym celem Sympozjum jest zapoznanie uczestników z aktualną sytuacją na rynku krajowym oraz światowym, poddanie analizie stanu obecnego potencjału rynkowego, a także prognozowanie zjawisk mogących mieć wpływ na rozwój branży soków oraz stworzenie okazji do poszerzenia kontaktów branżowych.
Międzynarodowe Sympozjum KUPS stało się miejscem spotkań nie tylko dla polskiej branży sokowniczej, ale także dla zagranicznych firm, które są zainteresowane współpracą z lokalnymi podmiotami.
W programie między innymi:
- interesujące prezentacje ważnych dla branży tematów dotyczących rynku surowców,
- półproduktów i wyrobów gotowych
- trendy, innowacje techniczne i technologiczne oraz zmiany legislacyjne
- wymiana informacji i doświadczeń dotyczących branży sokowniczej
- dyskusje panelowe i kuluarowe
Uczestnicy sympozjum:
- ponad 200 gości z Polski i zagranicy
- przedstawiciele administracji państwowej
- przedstawiciele świata nauki i prasy
- członkowie i nie członkowie KUPS
- przedstawiciele firm współpracujących z branżą
Gwarantujemy najlepszych wykładowców:
- krajowi i zagraniczni prelegenci
- praktycy z wiodących firm sokowniczych
- naukowcy z uznanych ośrodków akademickich i instytutów badawczych
- zajmujący się rynkiem i technologią
Ciekawe atrakcje wieczorne
Zapraszamy do rejestracji: https://kups.org.pl/konferencjakups/sympozjum-rejestracja/
Przeczytaj także
-
18.02.2025
Stosowanie zamienników soli o niższej zawartości sodu: wytyczne WHO
WHO podkreśla, że stosowanie substytutów soli o niższej zawartości sodu (LSSS) jest tylko jednym z elementów szerszej strategii redukcji spożycia sodu.
-
06.02.2025
Zarządzanie wodą procesową dla owoców, warzyw i ziół – aplikacja online - WaterManage4You od EFSA w walce z Listerią
Eksperci EFSA przeanalizowali mikrobiologiczną i fizykochemiczną jakość wody wykorzystywanej do przetwarzania owoców, warzyw i ziół w warunkach przemysłowych. Przygotowali również zestaw planów zarządzania wodą procesową i narzędzie online, które może pomóc branży ulepszyć systemy zarządzania wodą.
-
28.01.2025
Aktualizacja norm żywienia dla populacji Polski – podsumowanie i zmiany
Eksperci Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego znowelizowali normy żywienia dla populacji Polski. Prace związane z nowelizacją norm realizowane były w ramach Narodowego Programu Zdrowia na lata 2021-2025.