Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Challenge Labs 2022 – weź udział w maratonie projektowania innowacji w sektorze rolno-spożywczym

Kategoria: Biznes

Poprzednie edycje Challenge Labs przyniosły rozwiązania dla wyzwań z następujących obszarów: alternatywne źródła białka, personalizacja żywności, zrównoważone rolnictwo, zrównoważona akwakultura, gospodarka obiegu zamkniętego oraz cyfrowa identyfikowalność. Zespoły pracowały nad problemami, z jakimi mierzy się biznes działający w sektorze rolno-spożywczym i przygotowywały prototypy produktów, które finalnie przedstawiły w formie prezentacji inwestorskich. Swoje rozwiązania uczestnicy konsultowali z branżowymi ekspertami z firm takich, jak MOWI, Bakalland, Danone, Maspex, Żabka, ProVeg, Döhler, którzy pomogli stworzyć produkty odpowiadające na realne potrzeby biznesowe branży. Dzięki wykorzystaniu metod projektowania innowacji - Human-centered design, Service Design i Design Thinking, które skupiają się bezpośrednio na konsumencie, opracowane koncepcje były gotowe do etapu komercjalizacji.

Innowacyjne rozwiązania z poprzednich edycji Challenge Labs to m.in.: suszone przekąski z łososia, wielofunkcyjny mix warzywno-bakaliowy, wrap konopny z roślinną pastą i warzywami, kanapka proteinowa, roślinny zamiennik dla jogurtów oraz pudełko przedłużające przydatność żywności. Warto podkreślić, że część z nich jest dalej rozwijana i niebawem może pojawić się na półkach.

 

Sprawdź szczegóły tegorocznej edycji i wypełnij FORMULARZ REKRUTACYJNY

 

Co wyróżnia to wydarzenie? 

Challenge Labs to projekt, którego celem jest połączenie specjalistów z różnych obszarów w zespoły, które opracują produkty żywnościowe i rozwiązania przyszłości w sektorze rolno-spożywczym. Uczestnicy wydarzenia wspierani są przez mentorów, czyli branżowych ekspertów oraz specjalistów w zakresie rozwoju biznesu. Ta perspektywa konfrontowana jest z potrzebami konsumentów, dzięki czemu powstające koncepcje wyróżniają się swoją kompletnością i szczegółowością w zakresie wykonanej analizy biznesowej. W efekcie zarówno zespoły uczestników, jak i organizacje biznesowe korzystają z udziału w Challenge Labs, niejednokrotnie łącząc siły po wydarzeniu i wspólnie wdrażając opracowane rozwiązania.

 

Kto może wziąć udział w foodhatonie?

Do udziału w Challenge Labs 2022 zaproszeni są specjaliści, eksperci, naukowcy, doktoranci, branżowi profesjonaliści, osoby z wiedzą i co najmniej 2-letnim doświadczaniem z takich obszarów, jak: technologia żywności, biotechnologia, rolnictwo, informatyka, nauki społeczne, marketing oraz kierunki biznesowe. W tym roku wybranych zostanie 30 osób, które w ok. 5-cio osobowych zespołach zmierzą się z wyzwaniami sektora rolno-spożywczego. Aby znaleźć się w ich gronie należy wypełnić formularz zgłoszeniowy.

 

Dlaczego warto dołączyć do Challenge Labs? 

Challenge Labs to wydarzenie, dzięki któremu uczestnicy mogą mieć wpływ na kierunek rozwoju innowacji na rynku, jak również wewnątrz swojej organizacji. Biorąc udział w maratonie zespoły:

  • Doświadczają procesu projektowania innowacji i poznają go od A do Z,
  • Stosują profesjonalne metody i narzędzia, z których korzystają światowi innowatorzy,
  • Otrzymują certyfikat potwierdzający umiejętności stosowania metody Design Thinking,
  • Poznają trendy i przewidywania ekspertów branżowych w kontekście przyszłości rozwoju produktów i technologii w sektorze spożywczo-rolnym,
  • Konsultują swoje pomysły z ekspertami, którzy na co dzień tworzą podstawę branży agrifood,
  • Biorą udział w konkursie, którego nagrodą główną jest czek na 2000 euro.

Jak wziąć udział w Challenge Labs 2022?

Wystarczy wypełnić FORMULARZ REKRUTACYJNY i uzasadnić swoją motywację do udziału w warsztatach. Zgłoszenia przyjmowane są tylko do 10 kwietnia! Pierwsze warsztaty w formie online odbędą się już 16 maja, a finał wydarzenia będzie miał miejsce 28 maja w Warszawie. Szczegółowy plan sesji warsztatowych dostępny jest w programie wydarzenia.

 

Więcej informacji o tegorocznej edycji znajduje się na stronie https://jedzenieprzyszlosci.pl/

Osoba do kontaktu: 

Małgorzata Kowalińska

EIT Food CLC NE

Junior Project Manager 

E-mail: malgorzata.kowalinska@eitfood.eu

Mobile: +48 600 476 634

 

O EIT Food 

Challenge Labs to projekt wspierany przez EIT Food. EIT Food to największa na świecie i najbardziej dynamiczna społeczność zajmująca się innowacjami w branży spożywczej. Przyspieszamy innowacje, aby zbudować przyszłościowy system żywnościowy, który produkuje zdrową i zrównoważoną żywność dla wszystkich.

Wspierani przez Europejski Instytut Innowacji i Technologii (EIT), organ Unii Europejskiej, inwestujemy w projekty, organizacje i osoby, które podzielają nasze cele dotyczące zdrowego i zrównoważonego systemu żywnościowego. Odblokowujemy potencjał innowacyjny w przedsiębiorstwach i na uniwersytetach oraz tworzymy i skalujemy startupy rolno-spożywcze, aby wprowadzać na rynek nowe technologie i produkty. Wyposażamy przedsiębiorców i specjalistów w umiejętności potrzebne do przekształcenia systemu żywnościowego i umieszczamy konsumentów w centrum naszej pracy, pomagając budować zaufanie poprzez ponowne połączenie ich z pochodzeniem żywności.

Dowiedz się więcej na: http://www.eitfood.eu lub obserwuj nas w mediach społecznościowych: Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube i Instagram.

Partner merytoryczny

O poprawny przebieg procesu projektowania innowacji oraz zastosowanie podejścia Design Thinking, Service Design oraz Human-centered design dba zespół Generatora Pomysłów, czyli firmy, która od 10 lat stanowi centrum kreatywności dla biznesu. Spektrum działania organizacji zaczyna się od rozwoju umiejętności kreatywnego myślenia i kreatywnego rozwiązywania problemów pracowników, przez rozwój oraz wsparcie całych zespołów w osiąganiu najlepszych rezultatów, po wdrożenia systemowych rozwiązań produktywności pracowników i budowania kultury wspierającej innowacyjność całej organizacji. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o wyjątkowych projektach, jakie realizuje Generator Pomysłów, koniecznie odwiedź stronę – www.generatorpomyslow.pl.

Wybierz temat: Kongresy i Targi Procesy i Technologie

Autor: EIT Food

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.