Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Fałszywe jaja ekologiczne we Włoszech i złe traktowanie kur

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Fałszywe jaja ekologiczne

W fermie w San Zaccaria w prowincji Rawenna produkowano jaja ekologiczne, pomimo braku ogrodzonych obszarów zewnętrznych, sąsiadujących z szopą. Z powodu braku wybiegu jaja nie mogły zostać klasyfikowane jako ekologiczne.

Złe traktowanie kur

Dochodzenie we Włoszech przeprowadzone zostało przez stowarzyszenie dobrostanu zwierząt Essere Animali, które opublikowało filmy, przedstawiające przede wszystkim dramatyczne warunki, w jakich hodowane są kury. Filmy zostały nagrane incognito w 3 gospodarstwach: Castrocaro, San Zaccaria i Vergereto, należących do tej samej firmy. Stwierdzono złe traktowanie i przemoc wobec zwierząt oraz zaniedbania ze strony pracowników i ekstremalne warunki życia kur. Po wyświetleniu materiału przez TG1, włoska federacja rolnictwa biologicznego FederBio potępiła fałszywe ekologiczne hodowle kurczaków. Fermy dostarczały jaja dla grup Eurovo i Sabbatani.

Alert Zafałszowań FoodFakty - Probase360

Ten oraz ponad 1200 innych przypadków znajdziesz w bazie Alert Zafałszowań FoodFakty - ProBase360, pozwalającej na śledzenie zafałszowań żywności na bieżąco oraz skrócenie czasu potrzebnego na analizę ryzyka. W ciągu ostatniego tygodnia opublikowaliśmy w bazie 37 przypadków fałszowania żywności

Źródło: https://www.essereanimali.org/2019/10/il-tg1-diffonde-la-nostra-indagine-negli-allevamenti-di-galline/

SPRAWDŹ RAPORT O ZAFAŁSZOWANIACH ŻYWNOŚCI - TRENDY LIPIEC-SIERPIEŃ 2019

Wybierz temat: Food Fraud

Autor: Michał Snopkiewicz

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.