Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn
Dziękujemy za opinię!
Dziękujemy za opinię!
Dziękujemy za opinię!
Dziękujemy za opinię!
Dziękujemy za opinię!
Dziękujemy za opinię!
Dziękujemy za opinię!
Dziękujemy za opinię!
Dziękujemy za opinię!
Dziękujemy za opinię!

Nowości firm

  • 05.03.2019

    Napoje energetyzujące - odpowiednie dla wszystkich?

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Żywieniowców SGGW

    W ostatnich 5 latach Litwa i Łotwa wprowadziły zakaz sprzedaży napojów energetyzujących dla osób poniżej 18 lat. Wraz z rozpoczęciem 2018 roku napływały kolejne wiadomości ze świata dotyczące ograniczeń w sprzedaży napojów energetyzujących. Zakazem zostały objęte produkty zawierające w swoim składzie powyżej 150 mg kofeiny w 1 litrze napoju dla dzieci poniżej 16 roku życia.

    Więcej
  • 26.02.2019

    PRACODAWCA MARZEŃ! X EDYCJA TARGÓW PRACY SGGW

    Opublikowane przez: IAAS Poland

    "Pracodawca Marzeń Edycja X" jest kontynuacją organizowanych w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego od 2010 roku Targów Pracy, na których studenci mają okazję do zapoznania się z wiodącymi pracodawcami na rynku, procesami rekrutacji oraz ścieżką ich przyszłej kariery zawodowej.

    Więcej
  • 19.02.2019

    Złe geny to nie wyrok

    Opublikowane przez: SKN Medycyny Stylu Życia WUM

    Słyszeliście kiedyś stwierdzenia „mam złe geny, i tak będę gruba”, „mama otyła, babcia otyła, to i mnie to spotkało”? A może zdarzyło Wam się złapać na takiej wymówce samych siebie? Czy predyspozycje genetyczne wygrywają z naszymi codziennymi wyborami? 

    Więcej
  • 12.02.2019

    Jak słodziki wpływają na mikrobiotę?

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Technologów Żywności

    Niskokaloryczne substancje słodzące coraz częściej spotykane są w wielu produktach, a ich spożycie i produkcja co roku wzrasta. Dane wskazują na to, że sama konsumpcja napojów zawierających słodziki wzrosła z 21,1% w latach 2003-2004 do 24,9% w 2009-2010 i trend ten się utrzymuje, badania NHANES wskazują, że około 25% dzieci i ponad 41% dorosłych deklaruje spożycie niskokalorycznych substancji słodzących.

    Więcej
  • 08.02.2019

    Instytut Chemii, Nauk o Zdrowiu i Żywności od semestru letniego roku akademickiego 2018/2019 uruchamia studia podyplomowe na kierunku Bezpieczeństwo i Jakość Żywności

    Opublikowane przez: Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie

    Studia podyplomowe na kierunku BEZPIECZEŃSTWO I JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI prowadzone będą na Wydziale Matematyczno-Przyrodniczym Uniwersytetu Humanistyczno-Przyrodniczego im. Jana Długosza w Częstochowie. Są one skierowane do osób, które posiadają wyższe wykształcenie i są zatrudnione w jednostkach związanych z produkcją, dystrybucją i kontrolą żywności oraz dla osób z wyższym wykształceniem kierunkowym, które chcą podnieść swoje kompetencje...

    Więcej
  • 21.01.2019

    Nutraceutyki - moda czy potrzeba

    Opublikowane przez: Krajowa Rada Suplementów i Odżywek

    Rynek nutraceutyków rozwija się bardzo dynamicznie. Obecnie segment żywności funkcjonalnej i nutraceutyków należy do najdynamiczniej rozwijających się działów przemysłu spożywczego. Roczną wielkość sprzedaży liczy się już nie w milionach, lecz w miliardach dolarów.

    Więcej
  • 10.12.2018

    Nowe doniesienia dotyczące szkodliwości alkoholu

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Technologów Żywności

    Spożycie alkoholu jest bezsprzecznie jednym z głównych czynników zwiększających ryzyko śmierci i wielu chorób, ale wciąż potrzebujemy badań, które mogłyby dokładnie określić to ryzyko. Szczególnie, jeśli chodzi o umiarkowane czy bardzo niskie spożycie, ponieważ w przeszłości pojawiały się kontrowersyjne doniesienia mówiące, że takie dawki alkoholu mogą mieć pozytywny wpływ na zdrowie.

    Więcej
  • 27.11.2018

    10. Kongres Świata Przemysłu Farmaceutycznego - podsumowanie

    Opublikowane przez: Krajowa Rada Suplementów i Odżywek

    W dniach 13-15 listopada odbyła się jubileuszowa, dziesiąta edycja Kongresu Świata Przemysłu Farmaceutycznego. Już po raz drugi Krajowa Rada Suplementów i Odżywek objęła swoim patronatem to wydarzenie.

    Więcej
  • 01.10.2018

    Dzień w Ipsos dla studentów i absolwentów

    Opublikowane przez: Ipsos

    Firma IPSOS zaprasza studentów oraz absolwentów do udziału w wydarzeniu „Pociąg do badań”, podczas którego będą oni mogli zobaczyć jak wygląda praca w agencji badawczej.

    Więcej
  • 04.06.2018

    Właściwości prozdrowotne zielonej herbaty

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego

    Każdy z nas nieraz słyszał o właściwościach prozdrowotnych zielonej herbaty, ale czy tak naprawdę warto ją pić i czy jej spożycie może przynieść odczuwalne dla nas korzyści? W zależności od procesu technologicznego otrzymuje się trzy główne rodzaje herbat...

    Więcej
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.