Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zdobądź 10 000 zł na swój pomysł! Szukamy innowacji w obszarze żywności i budowania zdrowych nawyków.
To, co jemy każdego dnia, ma znaczenie nie tylko dla zdrowia i samopoczucia, ale także dla przyszłości naszej planety. Wybory żywieniowe mogą wspierać organizm lub mu szkodzić, a jednocześnie wpływają na środowisko i klimat.
Dlaczego to takie istotne?
Kryzys klimatyczny to wyzwanie, które dotyka nas wszystkich. Aby mu sprostać, konieczne jest nowe podejście do edukacji i produkcji żywności – takie, które pozwoli ograniczyć ich negatywny wpływ na planetę i promować bardziej zrównoważone nawyki.
Dla kogo?
Dla osób w wieku 15-29 lat, które interesują się wartościowym odżywianiem i chcą tworzyć innowacje w branży zdrowego żywienia, budować zdrowe nawyki żywieniowe, odpowiadając na realne potrzeby społeczne.
Kogo szukamy? Kreatywnych umysłów, liderów zmian i pasjonatów zdrowego stylu życia, którzy chcą wprowadzać innowacje w obszarze żywienia i zrównoważonego rozwoju.
Kiedy?
18-19 stycznia 2025, godz. 10:00-18:00
Warszawa
Zarejestruj się, wypełniając formularz na stronie impact.ybp.org.pl.
Termin zgłoszeń: do 12 stycznia 2025 r.
Zbudujesz zespół i stworzysz projekt wspierający świadome odżywianie,
Możesz zdobyć 10 000 zł na realizację swojego pomysłu,
Skorzystasz z wiedzy ekspertów i mentorów,
Weźmiesz udział w praktycznych warsztatach rozwojowych,
Zbudujesz biznesowy network w branży food.
Zarejestruj się, wypełniając formularz na stronie impact.ybp.org.pl.
Opisz swój pomysł na projekt. Zobacz nasze inspiracje >
Termin zgłoszeń: do 12 stycznia 2025
Pomóż nam wprowadzić pozytywne zmiany w swojej społeczności.
Więcej o programie grantowym: www.impact.ybp.org.pl
Projekt organizowany przez Youth Business Poland (YBP) oraz Fundację Carrefour oraz Carrefour Polsk
Przeczytaj także
Z pomocą UE, startupy na wczesnym etapie rozwoju otrzymają wsparcie w skalowaniu ekologicznych, zrównoważonych rozwiązań dla sektora rolno-spożywczego.
Podczas pierwszej edycji Ideathonu #NestleDlaNauki, organizowanego przez Nestlé Polska, wyłoniono zespół, który zaprezentował najbardziej innowacyjne rozwiązanie w dziedzinie rolnictwa regeneratywnego. Zwycięzcami zostali studenci ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, którzy wywalczyli pakiet akceleracyjny Foodtech.ac o wartości 19 000 PLN.
24 października w Centrum Kreatywności Targowa w Warszawie odbyła się siódma edycja konferencji Plant-Powered Perspectives organizowanej przez kampanię RoślinnieJemy.