Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Mamy przyjemność zaprosić na III Sympozjum z cyklu „Bezpieczeństwo Żywnościowe i Żywności”, które odbędzie się w dniach 16 – 18 kwietnia 2018 roku w Kirach (k. Zakopanego) w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym SGGW „Marymont”. Wydarzenie organizowane jest przez Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności SGGW w Warszawie, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Zarząd Główny oraz Sekcję Bezpieczeństwa Żywności Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN.
Sympozjum kierujemy do środowiska naukowego oraz instytucji i firm związanych z branżą spożywczą.
Zakres tematyczny obejmuje szereg zagadnień dotyczących żywności, uwzględniających takie aspekty, jak: czynniki warunkujące jakość produktów żywnościowych, stan i perspektywy bezpieczeństwa żywnościowego, zjawisko strat i marnotrawstwa żywności.
Wyrażamy przekonanie, że udział w Sympozjum będzie wspaniałą okazją do wymiany poglądów, dyskusji i spotkań społeczności naukowej z otoczeniem gospodarczym, a nawiązane kontakty przyczynią się do korzyści wynikających ze współpracy.
Patronat nad sympozjum objęła Federacja Polskich Banków Żywności oraz portal żywnościowy FoodFakty.pl
Szczegółowe informacje znajdują się na stronie: III Sympozjum z cyklu „Bezpieczeństwo Żywnościowe i Żywności”
kontakt: sympozjum_bezpieczenstwo@sggw.pl
SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W SYMPOZJUM!
Przeczytaj także
Ziemniaki odmian o czerwonym i fioletowym miąższu są wciąż mało znanym i stąd mało popularnym surowcem zarówno jeśli chodzi o ich wykorzystanie w gospodarstwach domowych, jak i w przetwórstwie spożywczym. Surowiec ten może...
Aktinidia ostrolistna (Actinidia arguta) zwana potocznie mini kiwi jest rośliną, której owoce w niedalekiej przyszłości mogą stać się smacznym i zdrowym składnikiem diety Polaków. W naszym klimacie możliwa jest uprawa niektórych odmian tej...