Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Jak oznaczyć zawartość białka i tłuszczu?

Kategoria: Biznes i Wydarzenia, Procesy i Technologie

Razem z naszym dystrybutorem, firmą Donserv, zapraszamy do udziału w szkoleniu, które odbędzie się w Warszawie w siedzibie firmy Donserv przy ul. Spisaka 31 w dniach 5-7 czerwca 2019

Warsztaty adresowane są do osób pracujących w laboratoriach chcących usystematyzować i poszerzyć swoją wiedzę na temat metod oznaczania białka i tłuszczu oraz ważnych aspektów utrzymania jakości w laboratorium.

Podczas szkolenia uczestnikom zostanie przekazana wiedza na temat oznaczania białka i tłuszczu wraz z praktycznymi aspektami pomiarów metodą Kjeldahla, Soxhleta a także techniką bliskiej podczerwieni NIR.

Ponadto przedstawiony zostanie temat kontroli poprawności przekazywania wyników, obliczania niepewności pomiaru, dokładności i precyzji otrzymywanych wyników. Omówione także zostanie istotne zagadnienie sterowania jakością badań w laboratorium.
Po każdym z wykładów będą następowały warsztaty laboratoryjne, związane z prezentowanymi tematami. Otrzymana wiedza teoretyczna i praktyczna pozwoli na wdrożenie odpowiednich metod postępowania i procedur we własnym laboratorium. Uczestnikom warsztatów zostaną wręczone certyfikaty ukończenia szkolenia.

>> SPRAWDŹ SZCZEGÓŁY I ZAPISY DOTYCZĄCE SZKOLENIA <<

Autor: BUCHI

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn