Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Kary pieniężne nakładane przez organy urzędowej kontroli żywności - Abstrakt artykułu

Kategoria: Prawo Żywnościowe

Organy urzędowej kontroli żywności mają kompetencje do nakładania kar pieniężnych na podmioty działające na rynku spożywczym. Obowiązujące przepisy prawne wskazują za jakie naruszenia możliwe jest nałożenie kar pieniężnych. Dodatkowo, regulacje wskazują jaka jest dozwolona wysokość tych kar oraz w jakich przypadkach organ może odstąpić od wymierzenia kary. 

Z publikacji dowiesz się, m. in.:

  • jakie organy mogą nałożyć administracyjne kary pieniężne?
  • jakie są przesłanki nałożenia kar pieniężnych?
  • jaki wymiar mogą mieć administracyjne kary pieniężne?
  • czy organ może odstąpić od wymierzenia kary?

Pełna wersja artykułu dostępna jest wyłącznie w Strefie Managera pod adresem: 

STREFA MANAGERA: KARY PIENIĘŻNE NAKŁADANE PRZEZ ORGANY URZĘDOWEJ KONTROLI ŻYWNOŚCI

 W Strefie Managera dodatkowo znajdziesz:

  • Raporty Food Risk
  • LEX Scan - miesięczny raport zmian w prawie żywnościowym wraz z krótkim komentarzem
  • Opracowania Prawne naszych Ekspertów
  • Tablicę Managera Food Fraud i Food Risk
  • Dedykowane webinaria, szkolenia, warsztaty – śledź nowe elementy wpisując w pole szukaj Strefa Managera

>> Więcej o STREFIE MANAGERA <<

Zadzwoń +48 501 370 590 lub napisz strefamanagera@foodfakty.pl

Wybierz obszar: Inspekcje Państwowe Prawo żywnościowe

Autor: Gabriela Łuniewska

Gabriela Łuniewska

Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego FoodLaw

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn