Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Największa na świecie fabryka Nutelli zamknięta

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Problemy z jakością

Zgodnie z informacją włoskiej firmy Ferrero, fabryka produkująca Nutellę we Francji została zapobiegawczo zamknięta po tym, jak wykryto problemy związane z jakością w próbkach popularnego czekoladowo-orzechowego kremu do smarowania, a także w batonikach Kinder Bueno.

Fabryka w Villers-Ecalles w Normandii we Francji generuje blisko 25% światowej produkcji Nutelli, czyli około 600 000 słoików dziennie. Po wykryciu nieokreślonego problemu z jakością jednego z półproduktów, produkcja została tymczasowo wstrzymana na potrzeby dochodzeń, które powinny zakończyć się do końca tego tygodnia. 

Komentarz Ferrero

"Wada jednego z półproduktów wykorzystywanych do produkcji Nutelli i Kinder Bueno nie spełnia naszych standardów jakości, więc podjęliśmy decyzję o czasowym zawieszeniu produkcji. W chwili obecnej możemy potwierdzić, że sytuacja nie wpływa na żaden produkt obecny na rynku, a dostawy do naszych klientów pozostaną nieprzerwane", dowiadujemy się z z oświadczenia Ferrero.

Przywiązanie konsumentów do Nutelli

Ludzie bardzo poważnie podchodzą do produktu jakim jest Nutella. Z lokalnych raportów wynika, że konsumenci we Francji spożywają około 100 milionów słoików każdego roku. Ferrero ma 22 fabryki zatrudniające 30 000 osób na całym świecie, a w ostatnich latach podwoiło sprzedaż do ponad 10 miliardów euro (11,4 miliarda dolarów). W styczniu 70 procentowe promocje na Nutellę doprowadziły do ​​zamieszek we francuskich supermarketach.

Źródło:

 

Autor:Jakub Ostaszewski
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.