Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nowe Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 13 marca 2024 r. w sprawie substancji wzbogacających dodawanych do żywności – omówienie zmian - Abstrakt artykułu

Kategoria: Prawo Żywnościowe , Składniki Żywności

5 kwietnia 2024 r. weszło w życie rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 13 marca 2024 r. w sprawie substancji wzbogacających dodawanych do żywności (Dz. U. poz. 420), które uchyliło dotychczasowe rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 16 września 2010 r. w sprawie substancji wzbogacających dodawanych do żywności.

W nowym rozporządzeniu określone zostały m.in.:

  • wykaz substancji innych niż witaminy i składniki mineralne zakazanych w produkcji środków spożywczych, co stanowi nowość w ramach wprowadzanej regulacji;
  • środki spożywcze, do których są obligatoryjnie dodawane witaminy i składniki mineralne;
  • poziomy lub maksymalne poziomy witamin i składników mineralnych. 

Pełna wersja artykułu dostępna jest wyłącznie w Strefie Managera pod adresem: 

STREFA MANAGERA: NOWE ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA Z DNIA 13 MARCA 2024 R. W SPRAWIE SUBSTANCJI WZBOGACAJĄCYCH DODAWANYCH DO ŻYWNOŚCI – OMÓWIENIE ZMIAN

 W Strefie Managera dodatkowo znajdziesz:

  • Raporty Food Risk
  • LEX Scan - miesięczny raport zmian w prawie żywnościowym wraz z krótkim komentarzem
  • Opracowania Prawne naszych Ekspertów
  • Tablicę Managera Food Fraud i Food Risk
  • Dedykowane webinaria, szkolenia, warsztaty – śledź nowe elementy wpisując w pole szukaj Strefa Managera

>> Więcej o STREFIE MANAGERA <<

Zadzwoń +48 501 370 590 lub napisz strefamanagera@foodfakty.pl 

Wybierz temat: Prawo żywnościowe Suplementy diety

Autor: Aleksandra Winnicka

Aleksandra Winnicka

Specjalizuje się w bieżącej obsłudze podmiotów z branż regulowanych. W szczególności doradza w zakresie prawa farmaceutycznego oraz żywnościowego, z uwzględnieniem aspektów prawnych związanych z wytwarzaniem wyrobów medycznych, suplementów diety, produktów leczniczych i kosmetyków, wprowadzaniem produktów do obrotu oraz ich dystrybucją, a także oceną działań marketingowych. Zapewnia wsparcie na etapie postępowań administracyjnych oraz przed sądami powszechnymi i administracyjnymi.
Doświadczenie zawodowe zdobywała pracując w zespołach Life Sciences innych warszawskich kancelarii prawnych. Absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, Center for American Law Studies Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego oraz Studiów Podyplomowych – Ochrona danych osobowych i zarządzanie bezpieczeństwem informacji na Uczelni Łazarskiego. Wpisana na listę radców prawnych w Okręgowej Izbie Radców Prawnych w Warszawie.

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.