Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

O znakowaniu żywności na targach POLAGRA FOOD

Kategoria: Biznes

Już za 2 miesiące kolejna edycja Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD. W programie wydarzeń specjalnych m.in. szkolenie na temat najnowszych trendów w oznakowaniu żywności.

Targi POLAGRA FOOD to miejsce prezentacji osiągnięć branży spożywczej i nowych produktów w kategorii żywność, które pojawiały się w ostatnim czasie na rynku lub dopiero na nim zadebiutują. Na „Polagrze” rozmawia się także o ważnych dla sektora sprawach – perspektywach rozwoju, wymogach legislacyjnych czy trendach konsumenckich.

W tym roku, w ramach przygotowywanych szkoleń i prelekcji, uczestnicy targów będą mogli m.in. wziąć udział w szkoleniu na temat aktualnych wymogów ustawodawcy w zakresie oznakowania żywności i tych, których wprowadzenia należy spodziewać się w najbliższym czasie. Wiedza o tym, jak prawidłowo znakować produkty spożywcze jest dziś niezwykle pożądana. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy żywności powinni orientować się, jak promować żywność, by nie wprowadzać konsumentów w błąd i uniknąć posądzenia o nieuczciwe konkurowanie na rynku – komentuje Magdalena Zielińska-Kuć, adwokat z kancelarii WKB Wierciński, Kwieciński Baehr. Na spotkaniu nie zabraknie więc informacji na temat trendów
w oznakowaniu żywności, popartych przykładami z rynku krajowego i zagranicznego. Uczestnicy będą mogli poznać szczegóły na temat komunikacji „proekologicznej” na produktach spożywczych i w ich reklamie związanych z trendami zero waste, nude food czy eko. W trakcie szkolenia pojawi się także odpowiedź na pytanie o to jak bezpiecznie stosować takie oznaczenia jak: „bez laktozy”, „bezglutenowy”, „bez antybiotyków”, „wege”, „vegan” czy „bio”. Prelegenci wyjaśnią również, jakie są granice promocji produktów spożywczych i czy postacie z bajek znikną ze słodyczy dla dzieci.

Szkolenie poprowadzą eksperci z kancelarii WKB Wierciński, Kwieciński, Baehr – Magdalena Zielińska-Kuć i Piotr Popielarski. Spotkanie odbędzie się 1 października i jest bezpłatne dla uczestników targów POLAGRA, zarówno wystawców, jak i zwiedzających.

Targi POLAGRA FOOD w Poznaniu rozpoczną się 30 września i potrwają do 3 października. Warto także pamiętać, że towarzyszą im także wystawy targów POLAGRA TECH i POLAGRA GASTRO / INVEST HOTEL oraz Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Etykietowania TAROPAK, a na wszystkie wydarzenia obowiązuje jeden bilet!

Więcej informacji: www.polagra-food.pl.

 

Autor: Międzynarodowe Targi Poznańskie

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.