Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

O znakowaniu żywności na targach POLAGRA FOOD

Kategoria: Biznes i Wydarzenia

Już za 2 miesiące kolejna edycja Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD. W programie wydarzeń specjalnych m.in. szkolenie na temat najnowszych trendów w oznakowaniu żywności.

Targi POLAGRA FOOD to miejsce prezentacji osiągnięć branży spożywczej i nowych produktów w kategorii żywność, które pojawiały się w ostatnim czasie na rynku lub dopiero na nim zadebiutują. Na „Polagrze” rozmawia się także o ważnych dla sektora sprawach – perspektywach rozwoju, wymogach legislacyjnych czy trendach konsumenckich.

W tym roku, w ramach przygotowywanych szkoleń i prelekcji, uczestnicy targów będą mogli m.in. wziąć udział w szkoleniu na temat aktualnych wymogów ustawodawcy w zakresie oznakowania żywności i tych, których wprowadzenia należy spodziewać się w najbliższym czasie. Wiedza o tym, jak prawidłowo znakować produkty spożywcze jest dziś niezwykle pożądana. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy żywności powinni orientować się, jak promować żywność, by nie wprowadzać konsumentów w błąd i uniknąć posądzenia o nieuczciwe konkurowanie na rynku – komentuje Magdalena Zielińska-Kuć, adwokat z kancelarii WKB Wierciński, Kwieciński Baehr. Na spotkaniu nie zabraknie więc informacji na temat trendów
w oznakowaniu żywności, popartych przykładami z rynku krajowego i zagranicznego. Uczestnicy będą mogli poznać szczegóły na temat komunikacji „proekologicznej” na produktach spożywczych i w ich reklamie związanych z trendami zero waste, nude food czy eko. W trakcie szkolenia pojawi się także odpowiedź na pytanie o to jak bezpiecznie stosować takie oznaczenia jak: „bez laktozy”, „bezglutenowy”, „bez antybiotyków”, „wege”, „vegan” czy „bio”. Prelegenci wyjaśnią również, jakie są granice promocji produktów spożywczych i czy postacie z bajek znikną ze słodyczy dla dzieci.

Szkolenie poprowadzą eksperci z kancelarii WKB Wierciński, Kwieciński, Baehr – Magdalena Zielińska-Kuć i Piotr Popielarski. Spotkanie odbędzie się 1 października i jest bezpłatne dla uczestników targów POLAGRA, zarówno wystawców, jak i zwiedzających.

Targi POLAGRA FOOD w Poznaniu rozpoczną się 30 września i potrwają do 3 października. Warto także pamiętać, że towarzyszą im także wystawy targów POLAGRA TECH i POLAGRA GASTRO / INVEST HOTEL oraz Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Etykietowania TAROPAK, a na wszystkie wydarzenia obowiązuje jeden bilet!

Więcej informacji: www.polagra-food.pl.

 

Autor: Międzynarodowe Targi Poznańskie

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn