Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Obowiązki podmiotu prowadzącego przedsiębiorstwo spożywcze w związku z koniecznością wycofania produktu z rynku

Kategoria: Prawo Żywnościowe

Wycofanie żywności z rynku – do jakich działań obligują przepisy?

Podmioty prowadzące przedsiębiorstwo spożywcze (dalej: „firmy spożywcze”) o konieczności wycofania swoich produktów z obrotu dowiadują się zwykle na dwa sposoby: 1. na skutek działań inspekcji lub 2. jako konsekwencja oceny ryzyka przeprowadzonej w oparciu o dane uzyskane w ramach funkcjonowania tego przedsiębiorstwa.

Autor: IGI Food

IGI Food

Izabela Tańska
Doradca ds. Prawa Żywnościowego
IGI Food Consulting Sp. z o.o.
www.igifc.pl

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.