Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Papier czy tworzywo sztuczne? - webinar

Kategoria: Opakowania

Stowarzyszenie Natureef  zaprasza na webinarium pt. „Papier czy tworzywo sztuczne? Wybór wariantu korzystnego dla środowiska w kontekście śladu węglowego i środowiskowego / Certyfikacja wyrobów i procesów przetwórstwa tworzyw sztucznych”, które odbędzie się 27 września 2023 r. w godz. 9:00-11:30.

Liczenie śladu węglowego i środowiskowego dla opakowań na podstawie studiów przypadku przybliży ekspert Natureef prof. Tomasz Nitkiewicz.  Będą mogli Państwo dowiedzieć się, jakie są różnice w śladzie środowiskowym pomiędzy opakowaniami z tworzywa sztucznego, a tymi z papieru powlekanego oraz na jakie procesy należy zwrócić uwagę, by móc obniżyć ślad środowiskowy.

Temat certyfikacji wyrobów i procesów przetwórstwa tworzyw sztucznych zaprezentuje audytor p. Marcin Konopczyński auditor m.in. dla organizacji RecyClass.

Program wydarzenia:

9:00-9:10 Nowości Natureef – Jaśmina Solecka, Natureef

9:10-10:30 Obliczanie śladu węglowego i środowiskowego opakowań. Analiza sześciu przypadków opakowań do żywności. Porównanie wyników dla papieru i tworzywa sztucznego. – prof. Tomasz Nitkiewicz, ekspert Natureef

10:30-11:15 Certyfikacja wyrobów i procesów przetwórstwa tworzyw sztucznych w całym łańcuchu dostaw od recyklingu do produktu gotowego – Marcin Konopczyński, prezes zarządu Almaland sp. z o.o., auditor wiodący: RecyClass Recycling Process, RecyClass Recycled Palstics Traceability, RecyClass Recyclability oraz auditor wiodący EuCertPlast Certification.

11:15-11:30 Pytania i odpowiedzi

Zapisy pod linkiem https://natureef.clickmeeting.com/papier-czy-tworzywo-sztuczne-slad-srodowiskowy-i-weglowy-/register

Autor:Stowarzyszenie NATUREEF
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

  • 28.07.2023

    Świeże spojrzenie na ekologiczne opakowania

    Dzięki unikalnym substancjom ograniczającym psucie się żywności, indywidualnym modelom biznesu i dystrybucji młode polskie firmy zdobywają klientów w kilkudziesięciu krajach i udowadniają, że w ekologicznych opakowaniach chodzi o znacznie więcej, niż tylko o produkcję z materiałów nadających się do recyklingu.

    Czytaj więcej
  • 20.06.2023

    Biznes szykuje się na opakowania z dodatkiem recyklatów

    Od 2030 roku wszystkie opakowania z tworzyw sztucznych będą musiały być częściowo produkowane z surowców pochodzących z recyklingu. Oznacza to ważne zmiany dla producentów branży spożywczej, opakowaniowej, handlowej i recyklingowej z całej Europy. Dyskusja na ten temat z udziałem wiodących przedstawicieli tych sektorów w Polsce zaplanowana jest na 29 czerwca w formule online.

    Czytaj więcej
  • 29.05.2023

    NATUREEF pomaga rosnąć branży opakowaniowej w zgodzie z ekologią

    Codziennością największych polskich producentów opakowań oraz żywności, a także młodych firm tworzących innowacyjne, neutralne dla środowiska opakowania, są poszukiwania odpowiedzi na pytania związane ze zmieniającymi się przepisami, powstającymi technologiami i trendami konsumenckimi.

    Czytaj więcej

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.