Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Polskie wytyczne w związku z COVID

Kategoria: Biznes i Wydarzenia

Na stronie Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców zostały opublikowane Wytyczne dla producentów żywności w związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa SARS COV-2 wywołującego chorobę COVID-19. Aktualnie dostępna jest wersja 2 dokumentu z 15 kwietnia.

W tym dokumencie, który został pozytywnie zaopiniowany przez GIS, można znaleźć przydatne linki i omówienie ważnych aktualnie kwestii: m.in.:

  • Czy koronawirus SARS COV-2 może być przenoszony przez żywność?
  • Jak powinni postępować pracownicy zakładów produkujących żywność?
  • Zapewnienie ciągłości produkcji
  • Wyjazdy pracowników
  • Przykładowe działania firmy spożywczej
  • Środki do mycia i dezynfekcji
  • Postępowanie ze zużytymi środkami ochrony osobistej
  • Pytania i odpowiedzi Głównego Inspektora Sanitarnego oraz Komisji Europejskiej

 

Przewodnik dostępny jest tutaj: https://www.pfpz.pl/nowosci/?id_news=7198&langid=1 

 

 

Autor: IGI Food Consulting

Przeczytaj także

Polecane szkolenia

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn