Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Pradawne zboża, rośliny lecznicze i aromatyczne w Polsce. Jak wykorzystać ich potencjał?

Kategoria: Biznes

Czy warto inwestować w uprawy niszowych roślin? Jaka jest potencjalna zyskowność upraw tradycyjnych odmian? Jak zwiększyć bioróżnorodność w polskim rolnictiwe? Eit Food zaprasza wszystkich, którzy chcą się dowiedzieć więcej o potencjale pradawnych zbóż i roślin aromatycznych na bezpłatne spotkanie online 20 sierpnia o 13:00 z ekspertami. Na webinar obowiązuje rejestracja.

Wydarzenie porusza bardzo ważną tematykę zwiększenia ilości uprawianych niszowych roślin w europejskich systemach rolnych. Bioróżnorodność i ochrona środowiska to jedne z najważniejszych tematów Europejskiego Zielonego Ładu – polityki, która w najbliższej przyszłości zredefiniuje zarówno europejską gospodarkę jak i rolnictwo. Jest to temat, który warto poznać bliżej, aby dobrze rozpoznać nadchodzące trendy. Podczas 2 godzinnego webinaru m.in. poznamy najnowszą analizę rynku w zakresie upraw pradawnych zbóż i roślin leczniczych na terenie Polski wschodniej Fundacji Małopolskiego Centrum Transferu Technologii czy dowiemy się więcej o pradawnych gatunkach pszenicy na tle odmian nowoczesnych od dr inż. Aneta Bobryk-Mamczarz (Lubella). Na pytanie czy i jak polskie startupy mogą wspomóc agrotechnikę i produkcję tradycyjnych odmian postara się odpowiedzieć jeden z najlepiej rozpoznawalnych polskich startupów rolniczych - SatAgro.

Aby wziąć udział w wydarzeniu wystarczy się zarejestrować: https://bit.ly/2DQ4kzu 

Spotkanie organizowane jest przez EIT Food z Instytutem Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk oraz koncernem spożywczym Maspex w ramach projektu EIT Food GROW. Realizacja projektu przewiduje wypracowanie innowacyjnych narzędzi wspierających zrównoważoną uprawę i produkcję roślinną. W jego ramach odbędzie się szkoła letnia, szereg warsztatów i seminariów online oraz konkurs, w którym najlepsze rozwiązania wspierające odmiany tradycyjne mogą zdobyć nawet 10 000 €.

Harmonogram wydarzenia:

13:00 Informacja o EIT Food i projekcie - Tomasz Jeliński, IRZiBŻ PAN i Milda Kraużlis, EIT Food

13:05 Rewitalizacja łańcuchów dostaw żywności na obszarach wiejskich poprzez zrównoważone innowacje -Tomasz Jeliński IRZiBŻ PAN

13:10 Analiza rynku w zakresie upraw pradawnych zbóż i roślin leczniczych na terenie polski wschodniej (woj. podlaskie, warmińsko-mazurskie, lubelskie i małopolskie) - przedstawiciel Fundacji Małopolskiego Centrum Transferu Technologii, sesja Q&A i podsumowanie

13:40 Rośliny lecznicze i zioła aromatyczne - prof. Barbara Wąsowska - IRZiBŻ PAN, sesja Q&A i podsumowanie

14:10 Przerwa

14:20 Uprawa i jakość pradawnych gatunków pszenicy na tle genotypów współczesnych - dr inż. Aneta Bobryk-Mamczarz, Lubella, sesja Q&A i podsumowanie

14:40 SatAgro - Jak zoptymalizować nawożenie i agrotechnikę z wykorzystaniem danych satelitarnych - Przemysław Żelazowski, sesja Q&A i podsumowanie

14:55 Zakończenie i zaproszenie na szkołę letnią i warsztaty

Rejestracja: https://bit.ly/2DQ4kzu 

Więcej informacji dotyczących wydarzenia:  https://www.facebook.com/events/966277313708984/  

Wybierz temat: Przemysł piekarski

Autor: EIT Food

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.