Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raportowanie ESG - Natureef zaprasza na webinarium

Kategoria: Opakowania

W dniu 18 czerwca br. Stowarzyszenie Natureef zaprasza na webinarium z cyklu Wyzwania w opakowaniach, tym razem temat spotkania to "Raportowanie ESG".

Podczas webinaru prelegentami będą Rafał Marciniak, doradca podatkowy z CYBER CENT oraz prof. Tomasz Nitkiewicz, ekspert Stowarzyszenia Natureef w zakresie obliczania śladu węglowego.

Webinar poprowadzi Jaśmina Solecka, Prezes Stowarzyszenia Natureef.

Prelegenci omówią dla Państwa poniższe tematy:

- Jak przygotować się do raportowania ESG? Kolejność pozyskiwania informacji.

- Jak w praktyce sporządzać raporty zgodnie z nowymi standardami ESRS?

- Jak przygotować się do oceny śladu węglowego dla organizacji (OCF) do raportowania pozafinansowego wg metodologii GHG Protocol w zakresie 1, 2 i 3?

- Oferta Natureef w zakresie liczenia śladu węglowego do raportowania niefinansowego.

Warunki uczestnictwa:

Zapisy pod linkiem https://natureef.clickmeeting.com/raportowanie-esg/register

  • Webinarium jest bezpłatne dla członków Natureef. 
  • Koszt uczestnictwa w pojedynczym wydarzeniu dla podmiotów spoza Natureef wynosi 500 zł.
    Po rejestracji do tych podmiotów zostanie wysłana faktura pro-forma, której opłacenie będzie warunkiem udziału w webinarium.

Prelegenci:

Rafał Marciniak - Absolwent Wydziału Prawa UAM w Poznaniu, przewód doktorski w Katedrze Rachunkowości UE w Krakowie. Ukończył studia podyplomowe: AE w Krakowie oraz CIOP w Warszawie, uzyskał certyfikat ESOL BEC University of Cambridge. Specjalista w dziedzinie stosowania zaawansowanych rozwiązań informatycznych w księgowości i planowania podatkowego. Autor publikacji o uproszczeniach, zwolnieniach i alternatywnych metodach wycen, a ostatnio także  o tematyce ESG w Wydawnictwach C.H. Beck i INFOR.

dr hab. inż. Tomasz NITKIEWICZ, prof. P.Cz. - dr nauk ekonomicznych w dyscyplinie nauk o zarządzaniu. Procedurę habilitacyjną zrealizował na Politechnice Częstochowskiej z monografią pt. „Ekologiczna ocena cyklu życia produktu w procesach decyzyjnych przedsiębiorstw produkcyjnych”. Zatrudniony na Wydziale Zarządzania Politechniki Częstochowskiej od roku 2001. Pracuje tam obecnie na stanowisku prof. uczelnianego w Katedrze Zarządzania i Przedsiębiorczości. W latach 2006-2022 zatrudniony jako adiunkt oraz profesor uczelniany w Katedrze Technologii i Ekologii Wyrobów na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie. Zatrudniony jako ekspert oceny cyklu życia oraz śladu węglowego w projektach realizowanych przez Stowarzyszenie Natureef od roku 2022.

Autor: Stowarzyszenie NATUREEF

Przeczytaj także

  • 03.06.2024

    Raportowanie ESG po nowemu

    Nowe zasady sprawozdawczości ESG, które z początkiem roku objęły największe spółki giełdowe w całej Unii Europejskiej mogą sprawić, że firmy te będą wymagać przejrzystości w zakresie odpowiedzialnego biznesu od swoich dostawców. Świadomość zmian lub choćby znajomość definicji w tym zakresie ma mniej niż połowa polskich firm.

    Czytaj więcej
  • 21.05.2024

    Z recyklingu i z certyfikatem

    Produkcja opakowań z surowców wtórnych jest dobrym sposobem na ograniczenie eksploatacji naszej planety. Jednak w przypadku każdej plastikowej butelki czy pojemnika „z recyklingu”, jego producent musi być w stanie udowodnić przed klientem, że opakowanie faktycznie zawiera określony udział przetworzonych surowców.

    Czytaj więcej
  • 21.03.2024

    Opakowania to temat multidyscyplinarny

    Producenci żywności, którzy wprowadzają nowe, przyjazne środowisku opakowania muszą dobrze zaplanować nie tylko to, jak chronią one produkt i czy nadają się do recyklingu, ale też jak zapewnić sobie ich dostępność, co się z nim stanie po użyciu, jak zostaną odebrane jako odpad oraz kto i gdzie je przetworzy.

    Czytaj więcej

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.