Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Już 5 marca br. w Małej Warszawie (ul. Otwocka 14) odbędzie się jedna z najważniejszych konferencji dla branży HoReCa - Food Service Summit 2019. Organizatorem 6. edycji konferencji jest magazyn Food Service, wydawany przez VFP Communications.
Inspiracją tegorocznego programu „Food Service Summit" będzie odkrycie kart sukcesu ludzi tworzących cenione i popularne restauracje w Polsce.
- Program tegorocznej konferencji skonstruowany jest, zarówno dla debiutantów w branży restauracyjnej, chcących uczyć się od najlepszych, jak i dla doświadczonych graczy, którzy w obliczu dopadającej rutyny szukają natchnienia, chcieliby poznać obecne trendy branży HoReCa i marzą o odkryciu nowych ścieżek rozwoju dla swojego biznesu - mówi Agata Godlewska, redaktor naczelna magazynu Food Service
Ludzie sukcesu
Siłą konferencji będą profesjonaliści, czyli uznani przedstawiciele branży gastronomicznej, związani z nią od lat: restauratorzy, szefowie kuchni, sommelierzy i menedżerowie, którzy wiedzą, co zrobić, aby odnieść sukces w gastronomii.
Dołączą do nich także eksperci od marketingu i sprzedaży, którzy na branżę HoReCa patrzą z nieco odmiennej perspektywy. Obecne będą również nazwiska, w środowisku gastronomicznym bardzo znane i uznane, często związane z restauracjami i hotelami z całej Polski, które mogą pochwalić się najwyższymi wyróżnieniami w branży, m.in.
Karty sukcesu
Ideą konferencji będzie znalezienie odpowiedzi na m.in. takie pytania jak:
Organizatorzy, prelegenci oraz uczestnicy odkryją właściwe karty sukcesu - właściwe - bo z wielu obszarów, które składają się na funkcjonowanie biznesu.
- Podobnie jak w pokerowym rozdaniu wygrywa pięć najsilniejszych kart, również w biznesie restauracyjnym dobrze jest zdobyć tych kilka asów, aby móc wygrać - dodaje Godlewska
Praktyczna konferencja
Program, „Food Service Summit” składa się z trzech bloków: wykłady, warsztaty i case study z ekspertami branży HoReCa. Jednym z ważnych aspektów będzie networking, podczas którego uczestnicy będą mieli możliwość konwersacji z restauratorami i menedżerami, którzy odnieśli największe sukcesy na polskim rynku gastronomicznym.
Dlatego „Food Service Summit” jest dla każdego, kto:
Co roku udział w konferencji bierze ok. 300 przedstawicieli branży HoReCa, a wśród nich m.in. właściciele restauracji, menedżerowie, szefowie kuchni, osoby decyzyjne w lokalach gastronomicznych, przyszli restauratorzy, producenci, dostawcy, media, agencje PR związane zawodowo z gastronomią oraz osoby zainteresowane tematyką kulinarną, pragnące rozwijać się zawodowo w tej branży.
Sponsorzy i partnerzy
Konferencję poprowadzi Agata Godlewska, redaktor naczelna
magazynu Food Service oraz portalu Ouichef.pl
Przeczytaj także
Czasy się zmieniają, żyjemy szybko i intensywnie, co powoduje, że coraz częściej spożywamy posiłki poza domem. Testujemy nowe lokale gastronomiczne - zwracając uwagę na menu i sposób przygotowywania posiłków. Konkurencja na rynku gastronomicznym jest bardzo duża, dlatego jeśli dany przedsiębiorca chce utrzymać się na „fali”, musi zadbać o bezpieczeństwo żywności i higienę w lokalu. Bez tego niemożliwym jest uzyskanie pozwolenia na prowadzenia interesu. Jak wygląda przebieg oceny ryzyka bezpieczeństwa żywności i higieny w lokalu gastronomicznym?
Już 23-24 marca 2019 roku w Łodzi odbędzie się trzecia edycja Ogólnopolskiej Konferencji PAD „Psychika a Dietetyka”. Konferencja została podzielona na dzień wykładowy i warsztatowy. Na największej psychodietetycznej konferencji w Polsce wystąpią eksperci, którzy od lat zajmują się relacjami między żywieniem a stanem psychicznym człowieka...
Targi na Zdrowie po raz drugi odbędą się 23-24 lutego 2019 w Centrum Targowym Chemobudowa, ul. Klimeckiego 14. Druga edycja przyniesie nowości z Polski i ze świata, zgromadzi w 1 miejscu wyłącznie zdrowe i unikalne produkty dla naszego ciała. Wszystko związane ze zdrowym stylem życia w jednym...