Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

UE i Wielka Brytania osiągnęły porozumienie w sprawie połowów do końca 2021 r.

Kategoria: Biznes

UE i Zjednoczone Królestwo zakończyły negocjacje w sprawie zasadniczego porozumienia określającego całkowity dopuszczalny połów wspólnie zarządzanych gatunków ryb na rok 2021.

Komisarz ds. środowiska, oceanów i rybołówstwa, Virginijus Sinkevičius, powiedział: "Osiągnęliśmy porozumienie ze Zjednoczonym Królestwem w sprawie uprawnień do połowów w ramach umowy o handlu i współpracy między UE a Wielką Brytanią. Umowa ta zapewnia przewidywalność i zrównoważenie naszych flot dzięki ostatecznym wielkościom TAC na pozostałą część roku. Jest to korzystne dla rybaków i rybaczek, dla naszych społeczności przybrzeżnych i portów oraz dla zrównoważonego wykorzystania naszych zasobów morskich. Jest to również dowód na to, że dwaj partnerzy po obu stronach kanału mogą znaleźć porozumienie i iść naprzód, jeśli pracują razem".

Porozumienie to kończy pierwsze w historii doroczne konsultacje w sprawie uprawnień do połowów między UE a Zjednoczonym Królestwem, zgodnie z warunkami umowy o handlu i współpracy (TCA) między tymi dwoma krajami. Pozytywny wynik tych negocjacji, które rozpoczęły się w styczniu, kładzie solidne podstawy dla dalszej współpracy między UE a Zjednoczonym Królestwem w dziedzinie rybołówstwa. Porozumienie co do zasady ustanawia całkowite dopuszczalne połowy (TAC) dla 75 wspólnych gatunków ryb na rok 2021, a także dla niektórych gatunków głębinowych na lata 2021 i 2022. Wyjaśniono w nim również ograniczenia dostępu dla gatunków objętych nadmierną kwotą. Podpisanie porozumienia, które ma zostać złożone w najbliższych dniach, pozwoli również obu stronom na wymianę kontyngentów.

Oświadczenie prasowe jest dostępne na stronie internetowej.

 

Źródło: KE

Wybierz temat: Inspekcje Państwowe

Autor: Komisja Europejska

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.