Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Walka z nielegalnymi połowami: Żółta kartka dla Republiki Ghany

Kategoria: Biznes

Komisja, prowadząca na całym świecie walkę z nielegalnymi, nieraportowanymi i nieuregulowanymi (NNN) połowami, wystosowała do Republiki Ghany ostrzeżenie (tzw. żółtą kartkę), że grozi jej uznanie za państwo niewspółpracujące w walce z połowami NNN. Ta decyzja opiera się na różnych niedociągnięciach w zdolności Ghany do wypełniania obowiązków wynikających z prawa międzynarodowego jako państwa bandery, państwa portu, państwa nadbrzeżnego lub państwa zbytu.

Komisarz ds. środowiska, gospodarki morskiej i rybołówstwa, Virginijus Sinkevičius, powiedział: "Komisja opowiada się za zerową tolerancją dla połowów NNN. Ghana odgrywa ważną rolę w zarządzaniu rybołówstwem w Afryce Zachodniej. Dlatego jesteśmy gotowi do współpracy z Ghaną w celu przeciwdziałania zagrożeniom, jakie połowy NNN stwarzają dla trwałości zasobów rybnych, społeczności nadbrzeżnych, bezpieczeństwa żywnościowego i zysków tych rybaków i kobiet, którzy przestrzegają zasad. Zrównoważone rybołówstwo jest kluczem do lepszego zarządzania oceanami."

Ghana jest zachęcana do podjęcia niezbędnych działań w celu przestrzegania swoich międzynarodowych zobowiązań w walce z nielegalnymi, nieraportowanymi i nieuregulowanymi połowami. Żółta kartka jest ostrzeżeniem i daje Ghanie możliwość zareagowania i podjęcia środków w celu naprawienia sytuacji w rozsądnym czasie. Nielegalne, nieraportowane i nieuregulowane połowy zagrażają podstawom wspólnej polityki rybołówstwa (WPRyb) oraz międzynarodowym wysiłkom UE na rzecz promowania lepszego zarządzania zasobami oceanicznymi. Komisja zobowiązała się do stosowania podejścia zerowej tolerancji wobec nielegalnych, nieraportowanych i nieuregulowanych połowów w ramach Europejskiego Zielonego Ładu.

Więcej informacji znajduje się w naszym komunikacie prasowym i w Q&A.

 

Źródło: KE

Wybierz temat: Inspekcje Państwowe

Autor: Komisja Europejska

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.