Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Wytwarzanie suplementów diety – Ogólne Warunki Sprzedaży a umowy kontraktowe - Abstrakt artykułu

Kategoria: Prawo Żywnościowe

Zlecanie wytwarzania suplementów diety (lub poszczególnych elementów wytwarzania) staje się coraz popularniejszym sposobem współpracy podmiotów działających na rynku środków spożywczych. 

Proces wytwarzania suplementów diety jest wieloetapowy i niekiedy poszczeglne etapy realizują inne podmioty, np. kapsułki blistrowane są lub pakowane do słoiczków w innym zakładzie, często też etykietowanie wykonywane jest poza zakładem, który wytworzył suplement. 

Samo zlecenie kompleksowego wytwarzania lub poszczególnych jego etapów stanowi outsourcing – powszechna metodę stosowaną w wielu branżach, dzięki której możliwe jest wykorzystanie zasobów innego podmiotu (personalnych, technicznych, technologicznych), co przekłada się na optymalizację kosztów określonych czynności oraz zapewnienie profesjonalnej obsługi tego rodzaju zleceń. Usługobiorcą (zlecającym wytwarzanie) może być zatem producent lub inny podmiot odpowiedzialny za wprowadzenie produktu końcowego do obrotu, a usługodawcą (faktycznym wytwórcą) podmiot posiadający odpowiednie know-how i zaplecze niezbędne do jego wytworzenia. 

Z pełenj wersji artykułu dowiesz się m.in.:

-czym charakteryzuje się umowa kontraktowa na wytwarzanie

-czym są Ogólne Warunki Sprzedaży 

-jakie są modele wykorzystania OWS

-jakie są różnice między OWS a umową. 

Pełna wersja artykułu dostępna jest wyłącznie w Strefie Managera pod adresem: 

STREFA MANAGERA: WYTWARZANIE SUPLEMENTÓW DIETY – OGÓLNE WARUNKI SPRZEDAŻY A UMOWY KONTRAKTOWE

 W Strefie Managera dodatkowo znajdziesz:

  • Raporty Food Risk
  • LEX Scan - miesięczny raport zmian w prawie żywnościowym wraz z krótkim komentarzem
  • Opracowania Prawne naszych Ekspertów
  • Tablicę Managera Food Fraud i Food Risk
  • Dedykowane webinaria, szkolenia, warsztaty – śledź nowe elementy wpisując w pole szukaj Strefa Managera

>> Więcej o STREFIE MANAGERA <<

Zadzwoń +48 501 370 590 lub napisz strefamanagera@foodfakty.pl

Wybierz obszar: Prawo żywnościowe

Autor: Judyta Banaszyńska, Zofia Kozłowska

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.