Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Zapraszamy na Krokusowe XV Sympozjum Naukowe "Probiotyki i Prebiotyki w Żywności"

Kategoria: Składniki Żywności

Z przyjemnością zapraszamy na Krokusowe XV Sympozjum Naukowe z cyklu "Probiotyki i Prebiotyki w Żywności", które odbędzie się w dniach 2–4 kwietnia 2025 r. w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym SGGW „Marymont” w Kirach (k. Zakopanego).

Organizatorem wydarzenia są: Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności SGGW, Katedra Dietetyki i Badań Żywności UJD, Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności (PTTŻ) wraz z Sekcją „Probiotyki i Prebiotyki” oraz Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu PAN. Wydarzenie odbywa się pod patronatem portalu FoodFakty.pl.

Przewodnicząca Komitetu Naukowego, prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska, komentuje:
"W tym roku, już po raz 15., organizujemy Sympozjum Naukowe „Probiotyki i Prebiotyki w Żywności”. Jest to więc sympozjum jubileuszowe. Rozpocznie się 2 kwietnia 2025 r. wieczorem od rejestracji i kolacji powitalnej, a zakończy obiadem 4 kwietnia 2025 r. Zgodnie z naszą tradycją uczestnicy Sympozjum mają możliwość przedstawienia około 15-minutowych ustnych doniesień naukowych, dotyczących wszystkich aspektów zastosowania drobnoustrojów o właściwościach probiotycznych, a także prebiotyków w produktach żywnościowych. Najlepsze wystąpienie zostanie nagrodzone. Na zakończenie Sympozjum przewidziana jest dyskusja okrągłego stołu, poświęcona przyszłości rozwoju nauki w kierunku zastosowania probiotyków i prebiotyków w żywności."

W ramach Sympozjum planowany jest konkurs na najlepszą prezentację, którego zwycięzca otrzyma wyróżnienie.

Ponadto uczestnicy mają możliwość publikacji wygłaszanych doniesień w czasopiśmie ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość (20 pkt MNiSW). Publikacja dla uczestników Sympozjum jest bezpłatna, pod warunkiem przygotowania manuskryptu w języku polskim i przesłania go do redakcji do 16 maja 2025 r. poprzez system elektroniczny. Teksty będą podlegały procesowi recenzji zgodnie z wymaganiami czasopisma.

Zgłoszenia uczestnictwa prosimy dokonać do 17 marca 2024 r. poprzez formularz dostępny pod linkiem:
https://forms.office.com/e/3v5KZCCpzR

Serdecznie zapraszamy do udziału!

Komitet Organizacyjny
dr hab. inż. Monika Trząskowska, prof. SGGW
mgr Marcelina Karbowiak

 

Autor:SGGW
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Kongresy i Targi

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.