Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Zaprojektuj żywność przyszłości! Ruszyła rekrutacja na warsztaty Challenge Labs 2021

Kategoria: Biznes

EIT Food (Europejski Instytut Technologii i Innowacji) rozpoczyna rekrutację uczestników do tegorocznej edycji warsztatów innowacji otwartej w sektorze rolno-spożywczym - Challenge Labs 2021. Uczestnicy, wraz z pomocą najwybitniejszych ekspertów i branżowych specjalistów, podejmą wyzwania związane z projektowaniem produktów i rozwiązań dotyczących jedzenia przyszłości. Najbardziej innowacyjne pomysły zostaną nagrodzone - zwycięski zespół dostanie 2000 EUR. Aby wziąć udział w warsztatach i dołączyć do innych innowatorów i ekspertów, należy wypełnić formularz zgłoszeniowy do 10 września 2021 r.

W poprzednich edycjach Challenge Labs uczestnicy wypracowali rozwiązania i prototypy nowych produktów spożywczych oraz procesów usprawniających sektor rolno-spożywczy w obszarach takich jak alternatywne źródła białka, personalizacja żywności, zrównoważone rolnictwo i akwakultura, gospodarka obiegu zamkniętego czy identyfikowalność łańcucha produkcji żywności. W procesie twórczym wykorzystali metodologie design thinking i human centered design, a swoje koncepcje zaprezentowali przed jury składającym się z mentorów, doświadczonych praktyków działających od lat w branży, z takich firm i organizacji jak: Maspex, Danone, MOWI, Roślinnie Jemy, Banki Żywności oraz wielu innych. Wśród produktów i rozwiązań wypracowanych podczas drugiej edycji wydarzenia znalazły się m.in. inteligentne systemy pozwalające na dozowanie produktu na wagę w zależności od potrzeb i upodobań konsumenta, desery na bazie aquafaby czy biofu, a także masa wysokobiałkowa powstała na bazie produkcji mikrobiologicznej. 

Sprawdź szczegóły tegorocznej edycji i wypełnij FORMULARZ REKRUTACYJNY

Czym jest Challenge Labs 2021? 

Tegoroczna edycja Challenge Lab to maraton projektowania innowacji, którego uczestnikami będą doktoranci, naukowcy, profesjonaliści i specjaliści z branży spożywczej. Do udziału w maratonie zapraszamy zarówno technologów i inżynierów produkcji, specjalistów i managerów innowacji jak również osoby reprezentujące pozostałe obszary biznesowe w sektorze rolno-spożywczym. Podczas serii warsztatów przeprowadzimy zespoły uczestników przez etapy projektowania innowacji od zdefiniowania wyzwania do prezentacji inwestorskich. Zaprezentujemy również wyniki badania branżowego „Perspektywy rozwoju rynku spożywczego”, realizowanego w okresie lipiec - wrzesień 2021 przy udziale przedstawicieli firm i organizacji związanych z rynkiem spożywczym w Polsce. Ostatniego dnia maratonu zespoły pod czujnym okiem mentorów przeprowadzą testy swoich koncepcji z konsumentami oraz przedstawią prezentacje inwestorskie przed jury oceniającym projekty. Szczegółowe informacje dotyczące tegorocznej edycji oraz wyniki badania branżowego przeprowadzonego w 2020 roku można znaleźć tutaj: https://jedzenieprzyszlosci.pl/

Jak wziąć udział w maratonie?

W maratonie mogą wziąć udział osoby mające co najmniej 2-letnie doświadczenie w branży spożywczej, będące doktorami, naukowcami, profesjonalistami lub ekspertami z doświadczeniem i pomysłami na innowacje w branży rolno-spożywczej. Aby wysłać swoje zgłoszenie należy wypełnić FORMULARZ REKRUTACYJNY i uzasadnić chęć dołączenia do grupy innowatorów sektora rolno-spożywczego. Zgłoszenia przyjmujemy do 10 września 2021 r., a najlepszych kandydatów ogłosimy 24 września 2021 r.

Dlaczego warto do nas dołączyć? 

Biorąc udział w Challenge Labs 2021 uczestnicy poznają profesjonalne metody i narzędzia projektowania innowacji, a także zdobywają wiedzę ekspercką i praktyczne doświadczenie z zakresu filozofii design thinking i service design. Podczas procesu twórczego eksperci dzielą się trendami branżowymi, które pozwolą na dokładną analizę przyszłości rozwoju produktów i technologii w sektorze spożywczo-rolnym. To umożliwi dostosowanie innowacji do rzeczywistych potrzeb rynkowych, zwiększając ich szansę na odniesienie sukcesu. Zwycięski projekt otrzyma nagrodę w wysokości 2000 euro na wsparcie i dalszy rozwój zaprojektowanej innowacji.

Szczegółowe informacje dotyczące tegorocznej edycji można znaleźć na stronie https://jedzenieprzyszlosci.pl/

Wybierz temat: Kongresy i Targi Procesy i Technologie

Autor: EIT Food

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

  • 24.03.2021

    Ruszyła rekrutacja na programy wsparcia dla startupów EIT Food!

    Masz innowacyjny pomysł, który chcesz przekształcić w biznes? Może szukasz współzałożyciela dla swojego startupu, albo masz już prototyp i chciałbyś uzyskać wsparcie w testach i zdobyć granty czy dofinansowanie? EIT Food rozpoczęło właśnie rekrutację innowatorów i startupów z sektora rolno-spożywczego do swoich programów wsparcia: JUMPSTARTER, TeamUp i Test Farms.

    Czytaj więcej
  • 18.12.2020

    EIT Food MAKEitFRUVEG MAKEathon – zwycięzcy projektu

    MAKEathon był międzynarodowym wydarzeniem, które zgromadziło ponad 30 uczestników z 21 krajów z różnych środowisk, którzy wspólnie pracowali nad nowymi pomysłami biznesowymi i koncepcjami produktów, które mogłyby pomóc w bardziej zrównoważonym spożyciu owoców i warzyw nie tylko podczas COVID-19, ale także w przypadku przyszłych zakłóceń, takich jak zmiany klimatu i inne pandemie.

    Czytaj więcej
  • 23.11.2020

    EIT Food MAKEit – Warsaw 2020 MAKEit Fruit & Veg Hybrid MAKEathon

    W dniach 14-26 listopada odbywa się Warsaw 2020 MAKEit Fruit & Veg Hybrid MAKEathon. Projekt skupia się na tworzeniu nowych rozwiązań i koncepcji produktów, które pomogą sprawić, że spożycie owoców i warzyw stanie się bardziej zrównoważone. Realizacja projektu odbywa się przy udziale kilku dużych firm z sektora owoców i warzyw, które zapewniają wsparcie uczestnikom wyzwania. A gospodarzem jest Uniwersytet Warszawski.

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.