Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Znakowanie żywności w kontekście podawania informacji dotyczących alergenów

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Trochę statystyki

Teoretycznie rzecz biorąc zasady oznakowania alergenów w produktach spożywczych są znane od kilku lat, niemniej jednak statystyki pokazujące ilość wycofywanych produktów z rynku wskazują, że jest to cały czas temat, który należy monitorować. Niezależnie od tego, jakie dane statystyczne poddaje się analizie wycofanie produktów z rynku ze względu na błędne informacje dotyczące alergenów są w czołówce powodów wycofań.

Wybierz obszar: Znakowanie żywności

Autor: Małgorzata Krzepkowska

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.