Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn
ALS

ALS

Firma ALS działająca w Polsce należy do grupy ALS Laboratories posiadających ponad 350 akredytowanych laboratoriów na świecie, w 65 krajach, na wszystkich kontynentach. Naszą międzynarodową grupę tworzy ponad 15 tysięcy wysoko wykwalifikowanych pracowników.

ALS, w ciągu ostatnich lat działalności w Europie, rozszerzył swój potencjał badawczy o nowe laboratoria i kraje. W obecnej chwili posiadamy laboratoria w Polsce, Czechach, Słowacji, Chorwacji, Szwecji, Norwegii, Danii, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Rumunii, Portugalii, Hiszpanii, Włoszech oraz Turcji.

Firma ALS w Polsce rozpoczęła swoją działalność w 2007 roku jako oddział handlowy laboratorium w Pradze. Następnie rozwijała zaplecze laboratoryjne. Obecnie posiada sieć logistyczną na terenie całego kraju oraz laboratoria akredytowane w 3 lokalizacjach:

  • Poznań- akredytowane laboratorium mikrobiologiczne, laboratorium sensoryczne (ALS Food & Pharmaceutical Polska Sp. z o. o.)
  • Modlnica k. Krakowa- akredytowane laboratorium mikrobiologiczne (ALS Food & Pharmaceutical Polska Sp. z o. o.)
  • Skoczów- akredytowane laboratorium środowiskowe (ALS Poland Sp. z o. o.)

ALS Food & Pharmaceutical oferuje bardzo szeroki zakres badawczy, dzięki wzajemnej współpracy wszystkich europejskich oddziałów firmy.

Analizy biologiczne:

  • Mikrobiologia żywności
  • Mikrobiologia wody
  • Mikrobiologia środowiska produkcyjnego
  • Mikrobiologia powietrza
  • Badania trwałościowe
  • Challenge tests
  • Szkolenia i konsulting.

Analizy sensoryczne:

  • Badania organoleptyczne
  • Badania sensoryczne
  • Badania konsumenckie
  • Szkolenia i warsztaty.

Badania fizykochemiczne i molekularne:

  • Chemia żywności i wody
  • Wartość odżywcza
  • Witaminy i minerały
  • Konserwanty
  • Pestycydy
  • Dioksyny
  • Mykotoksyny
  • Pozostałe zanieczyszczenia (np. akrylamid)
  • Alergeny
  • Badania molekularne (GMO, gatunkowość)
  • Badania immunologiczne.

Badania wymazów w kierunku detekcji COVID-19 metodą PCR.

Weryfikacja etykiety.

Ekspertyzy dla sieci handlowych.

 

ALS udostępnia klientom dostęp do portalu ALS Solutions, który służy m.in.  do:

  • rejestracji próbek,
  • pobierania raportów z badań,
  • analizy uzyskanych wyników badań.


Słowa kluczowe: Badania żywności, mikrobiologia, badania konsumenckie, sensoryka, fizykochemia, szkolenia, webinar


tel.: +48 882 659 119
https://www.alsglobal.pl/ https://www.alsglobal.com/

Rubież 46 E
61-612 Poznań
woj. wielkopolskie
  • 13.08.2024

    Niewidzialne zagrożenie w żywności: STEC

    Zakażenia Escherichia coli wytwarzające toksynę Shiga stanowią poważny problem zdrowia publicznego na całym świecie. Według WHO w 2010 r. bakterie STEC spowodowały ponad milion chorób i 128 zgonów. Aby odpowiednio zapobiegać zakażeniom przenoszonym przez żywność, ważne jest zwiększenie świadomości społecznej na temat potencjalnych źródeł i sposobów przenoszenia patogenów.

    Czytaj więcej
  • 08.09.2022

    Challenge tests- badania obciążeniowe

    Challenge tests (badania obciążeniowe), w rozumieniu Rozporządzenia (WE) Nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych, należą do dodatkowych badań, które poza matematycznym modelowaniem predyktywnym i badaniami trwałościowymi z przerwaniem ciągu chłodniczego, stanowią ważny element w szacowaniu terminu przydatności do spożycia oraz w zapewnieniu bezpieczeństwa produktów.

    Czytaj więcej
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.