Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn
  • 08.09.2022

    Challenge tests- badania obciążeniowe

    Challenge tests (badania obciążeniowe), w rozumieniu Rozporządzenia (WE) Nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych, należą do dodatkowych badań, które poza matematycznym modelowaniem predyktywnym i badaniami trwałościowymi z przerwaniem ciągu chłodniczego, stanowią ważny element w szacowaniu terminu przydatności do spożycia oraz w zapewnieniu bezpieczeństwa produktów.

    Czytaj więcej

Firma ALS działająca w Polsce należy do grupy ALS Laboratories posiadających ponad 350 akredytowanych laboratoriów na świecie, w 65 krajach, na wszystkich kontynentach. Naszą międzynarodową grupę tworzy ponad 15 tysięcy wysoko wykwalifikowanych pracowników.

ALS, w ciągu ostatnich lat działalności w Europie, rozszerzył swój potencjał badawczy o nowe laboratoria i kraje. W obecnej chwili posiadamy laboratoria w Polsce, Czechach, Słowacji, Chorwacji, Szwecji, Norwegii, Danii, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Rumunii, Portugalii, Hiszpanii, Włoszech oraz Turcji.

Firma ALS w Polsce rozpoczęła swoją działalność w 2007 roku jako oddział handlowy laboratorium w Pradze. Następnie rozwijała zaplecze laboratoryjne. Obecnie posiada sieć logistyczną na terenie całego kraju oraz laboratoria akredytowane w 3 lokalizacjach:

  • Poznań- akredytowane laboratorium mikrobiologiczne, laboratorium sensoryczne (ALS Food & Pharmaceutical Polska Sp. z o. o.)
  • Modlnica k. Krakowa- akredytowane laboratorium mikrobiologiczne (ALS Food & Pharmaceutical Polska Sp. z o. o.)
  • Skoczów- akredytowane laboratorium środowiskowe (ALS Poland Sp. z o. o.)

ALS Food & Pharmaceutical oferuje bardzo szeroki zakres badawczy, dzięki wzajemnej współpracy wszystkich europejskich oddziałów firmy.

Analizy biologiczne:

  • Mikrobiologia żywności
  • Mikrobiologia wody
  • Mikrobiologia środowiska produkcyjnego
  • Mikrobiologia powietrza
  • Badania trwałościowe
  • Challenge tests
  • Szkolenia i konsulting.

Analizy sensoryczne:

  • Badania organoleptyczne
  • Badania sensoryczne
  • Badania konsumenckie
  • Szkolenia i warsztaty.

Badania fizykochemiczne i molekularne:

  • Chemia żywności i wody
  • Wartość odżywcza
  • Witaminy i minerały
  • Konserwanty
  • Pestycydy
  • Dioksyny
  • Mykotoksyny
  • Pozostałe zanieczyszczenia (np. akrylamid)
  • Alergeny
  • Badania molekularne (GMO, gatunkowość)
  • Badania immunologiczne.

Badania wymazów w kierunku detekcji COVID-19 metodą PCR.

Weryfikacja etykiety.

Ekspertyzy dla sieci handlowych.

 

ALS udostępnia klientom dostęp do portalu ALS Solutions, który służy m.in.  do:

  • rejestracji próbek,
  • pobierania raportów z badań,
  • analizy uzyskanych wyników badań.

Słowa kluczowe: Badania żywności, mikrobiologia, badania konsumenckie, sensoryka, fizykochemia, szkolenia, webinar

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn