Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Kwalifikacje audytora - jeden z najważniejszych filarów IFS

Kategoria: Biznes

Już 10 października 2024 nasza coroczna konferencja jednostek certyfikujących (CB) w Berlinie dlatego dzielimy się informacją, dlaczego kwalifikacja audytorów jest jednym z priorytetów IFS.

Od momentu powstania w 2002 roku firma IFS wzięła na siebie odpowiedzialność za zarządzanie audytorami, aby zapewnić najwyższy poziom przeprowadzania audytorów. Aby zapewnić rzetelne audyty, nasza filozofia jest taka, że ​​certyfikacja musi opierać się na pracy audytorów, którzy posiadają doskonałe umiejętności audytorskie, wiedzę techniczną i umiejętności interpersonalne. Ponadto oczekujemy, że audytorzy IFS na całym świecie będą oceniać firmy w taki sam sposób. Z tych powodów IFS zarządza procesem kwalifikacji audytorów, opracowuje kursy szkoleniowe, monitoruje pracę audytorów i przeprowadza szkolenia kalibracyjne. 

Jesteśmy głęboko przekonani, że produkty i procesy firm spożywczych muszą być oceniane przez kompetentnych, przeszkolonych audytorów, którzy w pełni rozumieją podejście IFS dotyczące produktów i procesów. Od audytorów IFS wymagana jest głęboka wiedza na temat unikalnych produktów i technologii firm, które oceniają. Nasze zaangażowanie w dostarczanie godnych zaufania produktów może być zagwarantowane tylko wtedy, gdy zapewnimy kompetencje audytorów.

Sieci handlowe doceniają to podejście, ponieważ wiedzą, że IFS poważnie podchodzi do audytorów i może ufać wynikom oceny.

Informacje o wymaganiach dla audytora IFS znajdziesz na naszej stronie internetowej.

Aby dowiedzieć się więcej o zarządzaniu audytorami IFS i o tym, jak zapewniamy rzetelność audytów IFS Food, przeczytaj w IFS Food Auditor Management Position Paper

Autor:Agnieszka Wryk
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Certyfikacja

  • 23.09.2024

    Spotkanie Polskiej Grupy Roboczej IFS: Klucz do dalszego rozwoju standardów bezpieczeństwa produktów

    Członkowie Grupy Roboczej omawiają najnowsze trendy, takie jak zafałszowania produktów czy raport alterowanych produktów EFSA. Rozwój zrównoważonej produkcji, kultura organizacyjna, cyfryzacja w przemyśle spożywczym, a także nowe technologie, które mogą wpłynąć na bezpieczeństwo i jakość produktów to także przedmioty dyskusji Grupy.

    Czytaj więcej
  • 16.09.2024

    Jak IFS wspiera rozwój standardów bezpieczeństwa w Polsce?

    W dobie globalizacji i rosnącej konkurencji na rynkach międzynarodowych, jakość i bezpieczeństwo produktów oraz procesów produkcyjnych stają się kluczowymi czynnikami wpływającymi na sukces firm. W Polsce, podobnie jak w innych krajach, firmy muszą sprostać coraz bardziej rygorystycznym wymaganiom dotyczącym bezpieczeństwa żywności, produktów oraz procesów, aby utrzymać swoją pozycję na rynku. Jednym z narzędzi, które wspiera polskie przedsiębiorstwa w tym zakresie, jest standard IFS (International Featured Standards).

    Czytaj więcej
  • 19.04.2023

    Nowa 8 wersja standardu IFS food została wydana

    W nowej wersji można znaleźć zoptymalizowany protokół certyfikacji, nową definicję punktacji B oraz wprowadzenie statusu gwiazdy w celu wyróżnienia niezapowiedzianych audytów. Te aktualizacje ułatwiają efektywną pracę ze standardem dla wszystkich zaangażowanych stron.

    Czytaj więcej

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.