Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Przestępstwa żywnościowe - FSA aktualizuje wytyczne dla biznesu

Kategoria: Prawo Żywnościowe

Ogólny kontekst 

Food Standards Agency definiuje przestępstwa żywnościowe jako poważne oszustwo i związaną z tym przestępczość w łańcuchach dostaw żywności. Pojęcie to obejmuje również nieuczciwość na każdym etapie produkcji lub dostarczania żywności, napojów lub pasz dla zwierząt. Przykładowy katalog zachowań przestępczych związanych z żywnością został sformułowany przez National Food Crime Unit. NFCU zaliczył do niego: 

Wybierz obszar: Food Fraud Prawo żywnościowe

Autor: Magdalena Wolska

Magdalena Wolska

Prawniczka, ekonomistka. Ekspertka prawa żywnościowego i liderka projektu FoodFakty LEX Scan. Doktorantka w Zakładzie Prawa Rolnego i Żywnościowego w Instytucie Nauk Prawnych Polskiej Akademii Nauk (PAN) w Warszawie. Przygotowuje rozprawę doktorską dotyczącą urzędowej kontroli w rolnictwie ekologicznym. Autorka artykułów naukowych z zakresu prawa żywnościowego. 
Kontakt: magdalena.wolska@foodfakty.pl
tel. 660 146 148
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mwolskaeko/

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.