Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Weź udział w bezpłatnym szkoleniu nt. zagospodarowania produktów ubocznych przemysłu rolno-spożywczego

Kategoria: Biznes

10 studentów, młodych naukowców i przedsiębiorców z Polski wybierze się wraz z naukowcami z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności na Islandię i weźmie udział w bezpłatnym, międzynarodowym szkoleniu na temat zagospodarowania produktów ubocznych przemysłu rolno-spożywczego. Naukowcy prowadzą właśnie nabór kandydatów. Kurs potrwa od 7 do 17 października br.

Szkolenie – Szkoła EEA – organizowane jest dzięki wsparciu środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego i Norweskiego Mechanizmu Finansowego. Najlepsi kandydaci z Polski oraz Islandii spotkają się na 10 dni w Reykjaviku, by pod okiem ekspertów projektować innowacyjne sposoby wykorzystania odpadów przemysłu spożywczego. Oprócz zajęć na temat podnoszenia wartości produktów ubocznych, szkolenie będzie obejmować zagadnienia związane z przedsiębiorczością i tworzeniem biznesu. W trakcie pobytu na Islandii studenci odwiedzą też firmy, które cieszą się światową renomą w zakresie efektywnego wykorzystania odpadów systemu żywnościowego. Na koniec słuchacze Szkoły, wraz ze wsparciem profesjonalistów, wezmą udział w Hackathonie, podczas którego opracują innowacyjne koncepcje biznesowe zagospodarowania odpadów. Najlepsze z nich zostaną przedstawione na warsztatach przedsiębiorczości w Polsce.

Inicjatywa Bilateralna pod tytułem „Innowacje, podnoszenie wartości i tworzenie firm w zakresie zagospodarowania odpadów produkcji i przetwórstwa żywności” jest realizowana przez partnerów z Islandii – instytut Matis i Uniwersytet Islandzki oraz Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk. Projekt jest finansowany ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego 2014-2021 i Norweskiego Mechanizmu Finansowego 2014-2021 w ramach Funduszu Współpracy Dwustronnej. Celem Inicjatywy jest opracowanie nowych sposobów wykorzystania odpadów przemysłu spożywczego, które może dostarczyć środowisko naukowe, szczególnie w kontekście pobudzania przedsiębiorczości, komercjalizacji i wdrażania najlepszych rozwiązań dla przemysłu.

Zgłoszenia przyjmowane są do 13 września br.

Zgłoszenia: http://sign.pan.olsztyn.pl/eog-2021/ 

Wybierz temat: Procesy i Technologie

Autor: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.