Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Jak przetrwać dzień audytu? - 5 wskazówek Eksperta

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Dr Nuno F. Soares – autor wielu książek i artykułów, konsultant i trener w zakresie bezpieczeństwa żywności z ponad 20-letnim doświadczeniem w branży spożywczej w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności - w opracowaniu pt. Jak przetrwać dzień audytu? udziela wskazówek, jak przebrnąć przez ten tak „ważny dzień”, jakim jest dzień audytu.

Przygotowanie się do audytu wiąże się z wzięciem na siebie dużej odpowiedzialności oraz wykonaniem ciężkiej pracy przez specjalistów ds. bezpieczeństwa żywności. Audyt jest wydarzeniem stresującym zapewne dla każdego. Nie ważne jak długo jesteśmy już specjalistami w dziedzinie bezpieczeństwa żywności - dzień audytu zawsze będzie dla nas dniem szczególnym.

Pomimo, iż specjaliści ds. bezpieczeństwa żywności poświęcili wiele pracy przygotowaniom do audytu, tuż przed nim często pojawią się pytania i wątpliwości:

- Czy zrobiłem wystarczająco dużo?

- Czy jesteśmy przygotowani?

- Czego będzie szukał audytor?

To właśnie jak się do audytu przygotujemy będzie odgrywało kluczową rolę, jak przez niego przebrniemy, czy będzie to przerażające i niespokojne doświadczenie, czy też uda nam się przeżyć go trochę lepiej, postępując zgodnie z 5 sugestiami dra Nuno F. Soares’a.

Zastosowanie ich w praktyce nie ma na celu uniknięcia niezgodności, ale sprawić, żeby audyt był tym, czym powinien być - narzędziem do ciągłego doskonalenia nie tylko systemów, ale także nas samych, specjalistów ds. bezpieczeństwa żywności.

 

Aby poznać 5 wskazówek dra Nuno F. Soares - jak przetrwać dzień audytu – zapraszamy do pobrania bezpłatnego opracowania.

 

Ekspert FoodFakty – dr Nuno F. Soares będzie organizował warsztaty, które będą dostępne dla członków Strefy Managera FoodFakty.

Wybierz obszar: Certyfikacja

Autor: dr Nuno F. Soares

dr Nuno F. Soares

Dr Nuno F. Soares jest założycielem The Why of Food Safety - Become the SLO (Saving Lives Officer) oraz autorem kilku książek i artykułów na temat bezpieczeństwa żywności, m.in. FSSC 22000 V5 i ISO 22000: 2018 BluePrint eBook oraz Food Safety w przemyśle rybnym (Wiley). Jest autorem, konsultantem i trenerem w zakresie bezpieczeństwa żywności z ponad 20-letnim doświadczeniem w branży spożywczej w zakresie bezpieczeństwa / jakości żywności oraz jako kierownik zakładu.

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn