Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Jak skutecznie zabezpieczyć zakład przed szkodnikami? - Case Study

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

W czwartym odcinku naszej publikacji zajmiemy się połączeniem wiedzy i naukowego podejścia do problemu zabezpieczenia przed szkodnikami.

Wiedza, którą powinno się dysponować aby skuteczne zabezpieczyć zakład przed szkodnikami dotyczy wielu obszarów.

Pierwszy obszar dotyczy prawa żywnościowego oraz wymogów opisanych w systemie HACCP jak również, wymogów opisanych w poszczególnych normach i standardach żywnościowych. Ten obszar został omówiony w poprzednich częściach naszego cyklu (Patrz: cześć 2; część 3)

Kolejnym niezwykle ważnym obszarem jest wiedza z zakresu biologii szkodników. Znajomość tego obszaru jest konieczna do prawidłowego przeprowadzenia analizy ryzyka związanego ze szkodnikami. Osoba szacująca ryzyko wystąpienia szkodników musi znać zarówno budowę anatomiczną szkodników, jak również ich behawioryzm. Konieczna jest wiedza na temat środowiska, które sprzyja rozwojowi populacji poszczególnych szkodników. Należy znać ich sposób rozmnażania się, nawyki żywieniowe, tryby aktywności (nocny/dzienny) a nawet zachowania społeczne. Wiedza ta jest konieczna nie tylko do szacowania ryzyka ale również do skutecznego zabezpieczenia zakładu przed szkodnikami.

Zapraszamy do zapoznania się z analizą kontroli obecności szkodników na przykładzie zakładu produkcji spożywczej, przygotowaną przez eksperta z firmy VACO Sp. z o.o.:

PRZYKŁADOWA ANALIZA SYSTEMÓW KONTROLI OBECNOŚCI SZKODNIKÓW - CASE STUDY

W następnej części naszego cyklu omówimy temat naukowego podejścia do problemu zabezpieczenia przed szkodnikami oraz zdrowego rozsądku.

 

Autor: VACO

VACO

Ziemowit Rudy
Dyrektor ds. Klientów Sieciowych i Strategicznych VACO sp. z o.o

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.