Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Przykładowa Analiza Systemów Kontroli Obecności Szkodników - Case Study

Przykładowa Analiza Systemów Kontroli Obecności Szkodników - Case Study

Jak skutecznie zabezpieczyć zakład przed szkodnikami? - Case Study

Niezwykle ważnym obszarem jest wiedza z zakresu biologii szkodników. Znajomość tego obszaru jest konieczna do prawidłowego przeprowadzenia analizy ryzyka związanego ze szkodnikami. Osoba szacująca ryzyko wystąpienia szkodników musi znać zarówno budowę anatomiczną szkodników, jak również ich behawioryzm. Konieczna jest wiedza na temat środowiska, które sprzyja rozwojowi populacji poszczególnych szkodników. Należy znać ich sposób rozmnażania się, nawyki żywieniowe, tryby aktywności (nocny/dzienny) a nawet zachowania społeczne. Wiedza ta jest konieczna nie tylko do szacowania ryzyka ale również do skutecznego zabezpieczenia zakładu przed szkodnikami.

Zapraszamy do zapoznania się z analizą kontroli obecności szkodników na przykładzie zakładu produkcji spożywczej, przygotowaną przez eksperta z firmy VACO Sp. z o.o.

 

Materiał udostępniony przez: VACO sp. z o. o.

Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.