Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

Przykładowa Analiza Systemów Kontroli Obecności Szkodników - Najczęstsze błędy DDD

Przykładowa Analiza Systemów Kontroli Obecności Szkodników - Najczęstsze błędy DDD

Jak skutecznie zabezpieczyć zakład przed szkodnikami? - najczęstsze błędy DDD

Naukowe podejście do zagadnienia zabezpieczenia zakładu przed szkodnikami oraz używanie zdrowego rozsądku jest korzystne zarówno dla zabezpieczanego zakładu, jak również dla firmy wykonującej usługi pest control

Celem systemu zabezpieczeń przed szkodnikami powinno być zapewnienie higienicznych warunków produkcji żywności w bezpiecznym środowisku produkcyjnym wolnym od szkodników oraz zagrożeń fizycznych i chemicznych.

Zgodnie z zaleceniami (Codex Alimentarius) do procedury certyfikacji systemu HACCP (załącznik do CA nr 1 (CAC/RCP 1-1969, Wersja 3 (1997) pkt. 6.3.5. (zwalczanie): Obecność szkodników należy niezwłocznie zlikwidować bez uszczerbku dla bezpieczeństwa i jakości żywności. Użycie środków chemicznych, fizycznych i biologicznych powinno być przeprowadzone z zachowaniem bezpieczeństwa i jakości żywności. Powyższy zapis Kodeksu dotyczy konkretnie zwalczania szkodników, ale należałoby dopisać do niego również „monitorowanie” obecności szkodników. Niestety wielu producentów żywności oraz firm zwalczających szkodniki nie stosuje się do tego zapisu.

Zapraszamy do zapoznania się z opracowaniem wskazującym najczęstsze błędy oraz przykłady niewłaściwych praktyk DDD przygotowanym przez eksperta z firmy VACO Sp. z o.o.

Materiał udostępniony przez: VACO sp. z o. o.

Wypełnij formularz w celu pobrania opracowania

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn