Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Dziko żyjące zwierzęta oraz koty w zakładach produkcji spożywczej są obecnie postrzegane jako element ryzyka skażenia produktów. Dodatkowo badania wykazują, że rola kotów w ograniczaniu populacji myszy domowych i szczurów jest znikoma. Rozwój techniki i nauki w XX wieku, w tym chemii, pozwolił na opracowanie nowych wysokowydajnych metod zwalczania szkodników na szeroką skalę. Obecnie zabezpieczaniem obiektów przed szkodnikami zajmują się wyspecjalizowane firmy korzystające z najnowszych odkryć naukowych w dziedzinie chemii, biologii oraz szeroko pojętej techniki.
W materiale przygotowanym przez eksperta firmy VACO poruszone zostały takie zagadnienia jak:
Wpływ kotów na środowisko naturalne i redukcję populacji gryzoni uważanych za szkodniki magazynowe
Koty jako czynnik zagrożenia mikrobiologicznego
Obecność kotów w zakładach produkcji spożywczej
Regulacje prawne dotyczące ochrony praw zwierząt
Zapraszamy do pobrania materiału
Materiał udostępniony przez: VACO sp. z o. o.
Materiał opublikowany dnia: 12.04.2022
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto