Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Przykładowa Analiza Systemów Kontroli Obecności Szkodników - Zakład vs firma DDD i biolog terenowy

Przykładowa Analiza Systemów Kontroli Obecności Szkodników - Zakład vs firma DDD i biolog terenowy

Jak skutecznie zabezpieczyć zakład przed szkodnikami? - zakład produkcyjny kontra firma DDD i "Biolog Terenowy"

Podstawową i najważniejszą kwestią dla zabezpieczenia zakładu przed szkodnikami jest zapewnienie właściwego stanu sanitarnego i technicznego obiektu (GHP i GMP). Obowiązek ten spoczywa w całości na zakładzie produkcyjnym. Po pierwsze należy wyeliminować wszystkie możliwe czynniki i okoliczności, które mogą sprzyjać pojawianiu się i rozwojowi szkodników na całym terenie zakładu. Po drugie trzeba zapewnić „szkodnikoszczelność” zakładu. Należy stworzyć i wdrożyć skuteczne procedury wykonawcze i kontrolne w zakresie higieny i stanu technicznego obiektu. Procedury te powinny być szczegółowo opisane w dokumentacji.

Zapraszamy do zapoznania się z opracowaniem wskazującym najczęstsze błędy oraz przykłady niewłaściwych praktyk DDD przygotowanym przez eksperta z firmy VACO Sp. z o.o.

Słowa kluczowe: DDD, szkodniki, zabezpieczenie zakładu, dezynfekcja, dezynsekcja, deratyzacja, biolog terenowy

Materiał udostępniony przez: VACO sp. z o. o.

Wypełnij formularz w celu pobrania opracowania

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn