Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Jak skutecznie zabezpieczyć zakład przed szkodnikami? - Zakład vs firma DDD i "Biolog Terenowy"

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Podstawową i najważniejszą kwestią dla zabezpieczenia zakładu przed szkodnikami jest zapewnienie właściwego stanu sanitarnego i technicznego obiektu (GHP i GMP). Obowiązek ten spoczywa w całości na zakładzie produkcyjnym. Po pierwsze należy wyeliminować wszystkie możliwe czynniki i okoliczności, które mogą sprzyjać pojawianiu się i rozwojowi szkodników na całym terenie zakładu. Po drugie trzeba zapewnić „szkodnikoszczelność” zakładu. Należy stworzyć i wdrożyć skuteczne procedury wykonawcze i kontrolne w zakresie higieny i stanu technicznego obiektu. Procedury te powinny być szczegółowo opisane w dokumentacji.

Zapraszamy do zapoznania się z opracowaniem wskazującym najczęstsze błędy oraz przykłady niewłaściwych praktyk DDD przygotowanym przez eksperta z firmy VACO Sp. z o.o.

PRZYKŁADOWA ANALIZA SYSTEMÓW KONTROLI OBECNOŚCI SZKODNIKÓW - ZAKŁAD VS FIRMA DDD I BIOLOG TERENOWY

Autor: VACO

VACO

Ziemowit Rudy
Dyrektor ds. Klientów Sieciowych i Strategicznych VACO sp. z o.o.

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn