Najważniejsze trendy dla żywności funkcjonalnej i napojów w 2020 r cz.1
Każdy lubi śledzić trendy. Ale tylko te trendy mają znaczenie, które można odnieść do własnych produktów i które mają trwały wpływ na własny biznes. Mimo, że poniższy artykuł dotyczy głównie rynku amerykańskiego wydał nam się bardzo wartościowy i serdecznie zachęcamy do lektury, ze względu na obszerność podzieliliśmy całość na kilka części, które będą publikowane w kolejnych tygodniach.
Pytania, które trzeba sobie zadać, oceniając trendy, chcąc za nimi podążać, obejmują:
Pełna treść dostępna po zalogowaniu się na darmowym koncie Czytelnika FoodFakty
Załóż kontoPrzeczytaj także
-
21.01.2020
Najważniejsze trendy dla żywności funkcjonalnej i napojów w 2020 r cz.3
Żywność funkcjonalna co prawda nie ma prawnej definicji, ale pojęcie jest szeroko wykorzystywane i wzbudza niemalejące zainteresowanie konsumentów i przemysłu. Przedstawiamy trendy na 2020 dla rynku US.
-
17.01.2020
Najważniejsze trendy dla żywności funkcjonalnej i napojów w 2020 r cz.2
Żywność funkcjonalna co prawda nie ma prawnej definicji, ale pojęcie jest szeroko wykorzystywane i wzbudza niemalejące zainteresowanie konsumentów i przemysłu. Przedstawiamy trendy na 2020 dla rynku US.
-
01.01.2020
Dodatki do żywności – trendy 2020
Produkty pochodzenia roślinnego i produkty funkcjonalne zyskują coraz większą popularność na rynku, w związku z czym składniki związane z tymi produktami również zyskują coraz większe zainteresowanie producentów...
-
25.12.2019
84% liderów branży spożywczej spodziewa się wzrostu sprzedaży w 2020 roku
Zgodnie z ankietą przeprowadzoną wśród liderów branży dowiadujemy się, jakie są przewidywania i trendy w nadchodzącym 2020 według managerów branży spożywczej.
-
11.12.2019
Probiotyki w żywności. Prawne aspekty znakowania produktów zawierających bakterie probiotyczne. Trendy i oczekiwania konsumenckie, nowe i efektywne sposoby komunikacji konsumenckiej
Spożycie probiotyków i produktów zawierających probiotyki systematycznie rośnie, konsumenci w coraz większym stopniu dostrzegają rolę wspomagania układu pokarmowego wpływającego na jakość życia i jego wpływ na zdrowie całego organizmu.