Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Pakowanie jeszcze dokładniejsze: Ishida udoskonala konstrukcję linii Flex Gradera

Kategoria: Procesy i Technologie

Ishida Europe udoskonaliła wiodącą na rynku linię Flex Grader przeznaczoną dla świeżego drobiu, mięsa i owoców morza i jednocześnie wprowadziła nową platformę ważącą o wysokiej dokładności, która umożliwia dokładniejsze sortowanie i poprawia ogólną efektywność sprzętu (OEE).

Komora wagowa Slack Belt zawiera mechanizm pojedynczego pasa, który eliminuje problemy z przenoszeniem produktu do i ze stołu wagowego. Tworzy to bardziej stabilne środowisko i wpływa na jeszcze większą dokładność ważenia. Ponadto komora wagowa wyposażona jest w listwę zgarniającą, która usuwa wszelkie resztki produktu, co zapewnia bardziej spójne i dokładne automatyczne zerowanie ogniwa obciążnikowego.

Co równie ważne, higieniczna konstrukcja Slack Belt z certyfikatem IP68 zapewnia pełną ochronę przed przenikaniem wody, dzięki czemu idealnie nadaje się do trudnych, wymagających środowisk. Pas można również łatwo zdjąć do czyszczenia. Przednia szyba, dostępna w wersji standardowej, podczas ważenia zapewnia ochronę przed czynnikami środowiskowymi.

– Ścisła współpraca z klientami stanowi klucz do zrozumienia ich specyficznych wyzwań, w szczególności dotyczy to obszarów, które dotknięte są problemem nieefektywności – wyjaśnił Ciaran Murphy, Business Manager Ishida Europe na region EMEA, odpowiedzialny za kontrolę jakości. – W przypadku Flex Gradera skupiliśmy się na opracowaniu rozwiązania, które pomogło zminimalizować straty wynikające z nadważeń produktów i marnotrawstwa żywności, przy jednoczesnym zachowaniu standardów higieny – dodał. 

Elastyczny sortownik Ishida Flex Grader oferuje szybkie i dokładne rozwiązanie do sortowania świeżego drobiu, mięsa i owoców morza według różnych specyfikacji, w tym określonej wagi, wagi minimalnej oraz liczby sztuk w opakowaniu. Może również dostarczać docelowe partie zgodnie z określonymi tolerancjami i priorytetami, w tym uwzględniając nakładaniem się podobnych produktów. Z kolei intuicyjny pilot z ekranem dotykowym zapewnia łatwość konfiguracji i przezbrajania.

Flex Grader charakteryzuje się modułową konstrukcją, którą można łatwo zintegrować z istniejącymi liniami przetwarzania i pakowania, które można modyfikować i dostosowywać do zmieniających się wymagań. Może zawierać od czterech do 32 kontenerów zbiorczych w różnych konfiguracjach (w tym układy z pojedynczą i podwójną linią), obsługując elementy o długości od 100 mm do 400 mm z prędkością od 175 do 500 na minutę. 

W ramach opcji dostarczenia przez Ishida kompletnych linii na zamówienie, dostosowanych do indywidualnych wymagań klienta, firma oferuje również pełną gamę maszyn uzupełniających, w tym wagi wielogłowicowe, traysealery, detektory wycieków, wagi kontrolne i systemy kontroli rentgenowskiej, z modelem IX-G2 (https://bit.ly/3vodh8I) specjalnie zaprojektowanym do wykrywania zanieczyszczeń o małej gęstości, takich jak np. fragmenty kości w filetach z kurczaka.

Globalna sieć Ishida zapewnia pełne lokalne wsparcie dla każdej instalacji Flex Grader, aby zapewnić producentom optymalną wydajność. Mimo pandemii, usługi posprzedażowe firmy w dalszym ciągu wspierają klientów w całym regionie EMEA, wykorzystując najnowsze technologie wsparcia, takie jak Augmented Reality, do świadczenia zdalnych szkoleń i obsługi.

Przeczytaj inne case study: https://bit.ly/2QkodWa  

Źródło: https://www.ishidaeurope.com/pl 

Wybierz temat: Procesy i Technologie Przemysł mięsny

Autor: Ishida Europe

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Dystrybutorem urządzeń Ishida jest:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.