Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Prawo paszowe - podstawy prawne, zakres regulacji - Abstrakt artykułu

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności, Prawo Żywnościowe

Podczas żywienia zwierząt przeznaczonych do produkcji żywności dla ludzi bardzo istotne jest zapewnienie bezpiecznej i dobrej jakościowo paszy. Zagadnienie to stanowi przedmiot regulacji zarówno na szczeblu krajowym jak i unijnym. W konsekwancji, prodenci żywności działający w branży mięsnej zobowiązani są do przestrzegania norm nie tylko z zakresu prawa rolnego czy żywnościowego, ale także i paszowego. 

Z pełnej wersji tekstu dowiesz się:

- jaka jest legalna definicja paszy?

- jakie wymogi musi spełnić pasza, aby mogła zostać wprowadzona do obrotu? 

- jakie akty prawne regulują problematykę pasz?

- jakie informacje można w nich znaleźć?

Pełna wersja artykułu dostępna jest wyłącznie w Strefie Managera pod adresem: 

STREFA MANAGERA: PRAWO PASZOWE - PODSTAWY PRAWNE, ZAKRES REGULACJI

 W Strefie Managera dodatkowo znajdziesz:

  • Raporty Food Risk
  • LEX Scan - miesięczny raport zmian w prawie żywnościowym wraz z krótkim komentarzem
  • Opracowania Prawne naszych Ekspertów
  • Tablicę Managera Food Fraud i Food Risk
  • Dedykowane webinaria, szkolenia, warsztaty – śledź nowe elementy wpisując w pole szukaj Strefa Managera

>> Więcej o STREFIE MANAGERA <<

Zadzwoń +48 501 370 590 lub napisz strefamanagera@foodfakty.pl 

Wybierz obszar: Bezpieczeństwo żywności Prawo żywnościowe

Autor: Magdalena Wawrzyniak i Marta Jagodzińska

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.