Podczas żywienia zwierząt przeznaczonych do produkcji żywności dla ludzi bardzo istotne jest zapewnienie bezpiecznej i dobrej jakościowo paszy. Zagadnienie to stanowi przedmiot regulacji zarówno na szczeblu krajowym jak i unijnym. W konsekwancji, prodenci żywności działający w branży mięsnej zobowiązani są do przestrzegania norm nie tylko z zakresu prawa rolnego czy żywnościowego, ale także i paszowego.
Z pełnej wersji tekstu dowiesz się:
- jaka jest legalna definicja paszy?
- jakie wymogi musi spełnić pasza, aby mogła zostać wprowadzona do obrotu?
- jakie akty prawne regulują problematykę pasz?
- jakie informacje można w nich znaleźć?
Pełna wersja artykułu dostępna jest wyłącznie w Strefie Managera pod adresem:
STREFA MANAGERA: PRAWO PASZOWE - PODSTAWY PRAWNE, ZAKRES REGULACJI
W Strefie Managera dodatkowo znajdziesz:
- Raporty Food Risk
- LEX Scan - miesięczny raport zmian w prawie żywnościowym wraz z krótkim komentarzem
- Opracowania Prawne naszych Ekspertów
- Tablicę Managera Food Fraud i Food Risk
- Dedykowane webinaria, szkolenia, warsztaty – śledź nowe elementy wpisując w pole szukaj Strefa Managera
>> Więcej o STREFIE MANAGERA <<
Zadzwoń +48 501 370 590 lub napisz strefamanagera@foodfakty.pl