Analizatory DSC firmy Hitachi
Precyzyjna analiza właściwości termicznych materiałów
Precyzyjna analiza właściwości termicznych materiałów
Monitorowanie wielkości cząstek w procesie
Analizatory elementarne LECO, które doskonale sprawdzają się w oznaczaniu zawartości białka w produktach spożywczych.
To comiesięczna analiza wszystkich przypadków produktów niebezpiecznych zgłoszonych do systemu RASFF, przegląd analiz ryzyka EFSA, zestawienie nowych limitów prawnych pozostałości w żywności EU-LEX, podsumowanie nowych przypadków zafałszowań, najciekawsze case study.
Autorskie i oryginalne rozwiązania aromatyzujące w oparciu o własne know-how.
Laboratorium Intertek oferuje akredytowane przez Polskie Centrum Akredytacji oznaczenie pozostałości środków ochrony roślin wg PN-EN 15662:2018-06 technikami LC-MS/MS – 204 związki oraz GC-MS/MS -203 związki, metoda spełnia wymagania SANTE /12682 /2019.
Wspieramy innowacyjność firm spożywczych poprzez budowanie i udostępnianie profesjonalnych źródeł informacji marketingowych i technicznych. Udostępniamy Państwu bazę danych o produktach w kategorii Plant Based
Centrum Prawa Żywnościowego
Biomedica - Twój partner w analizie piwa!
Challenge tests- badania obciążeniowe na przykładzie Listeria monocytogenes - Laboratorium ALS Food&Pharmaceutical Polska Sp. z o.o. pomaga producentom żywności w wyznaczaniu i/lub potwierdzaniu ustalonego terminu przydatności do spożycia z wykorzystaniem nowoczesnych narzędzi: mikrobiologii predyktywnej (modelowanie matematyczne) i badaniami obciążeniowymi (challenge test). Challenge tests jest narzedziem wykorzystywanym do oceny wzrostu drobnousrojów w produkcie. Jest jednym z elementów wyznaczania terminu przydatności do spożycia.
Chromatograf jonowy o budowie modułowej, pozwalający na analizę związków jonowych ze szczególnym uwzględnieniem anionów, kationów, kwasów organicznych oraz cukrów, np. glukozy, galaktozy, laktozy w różnych matrycach (woda, ścieki, żywność, napoje, itd.)